Hjemmelaget rødkål

rødkål ovenfra

Rødkål er en nødvendighet til julematen – med litt syre og sødme frisker den opp et ellers tungt måltid. Denne rødkålen er lett som en plett å lage, og du kan gjerne gjøre den ferdig noen dager i forveien og oppbevare i kjøleskapet til du skal servere den.

Jeg synes rødkålen blir ekstra god når den får litt ribbefett like før servering, det gir en fin glans og en deilig rund smak. Synes du det blir litt i overkant, er det bare å droppe det, men julemiddagen er kanskje ikke tidspunktet å tenke på midjemålet.

Til ca. 8 porsjoner trenger du:
1 kg rødkål
2 grønne epler
2 dl rødvin
1/2 dl solbærsaft
1/2 dl ripsgele
2 1/2 ss rødvinseddik
salt og pepper
1/2 dl ribbefett (kan sløyfes)

Finsnitt rødkålen. Skrell og riv eplene på et grovt rivjern. Ha kål og epler i en passende stor gryte sammen med rødvinen, saften, ripsgeleen, eddiken og en god klype salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 1 1/2 time under sporadisk omrøring. Den siste halvtimen kan du koke uten lokk for å redusere væskemengden noe. Smak til med salt og pepper. Rør i ribbefettet like før servering. Perfekt til ribbe, medisterkaker, and, svinestek og annen digg julemat!

2 kommentarer om “Hjemmelaget rødkål

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s