Vegansk crispy blomkåltaco med srirachasaus

vegansk ovnsbakt crispy blomkåltaco med srirachasaus 4

Jeg har alltid vært uhyre skeptisk til veganske “melkeproduktvarianter” – av en eller annen grunn har jeg overbevist meg selv om at det umulig kan være godt. Dette til tross for at jeg har havredrikk på müslien min hver morgen og synes at det smaker langt bedre enn vanlig melk. Men fordi jeg nå har bestemt meg for å gå over til et mer fleksitarisk kosthold, tenkte jeg at det var på tide å utvide mitt melkeerstatningsrepertoar. Og jeg må innrømme at min skeptisisme til slike produkter var helt ugrunnet. Både creme fraiche-erstatningen og yoghurt-erstatningen var fullgode alternativer til kuversjonen, og begge deler vil definitivt finne veien til vårt kjøleskap igjen.

Du kan naturligvis bruke vanlig creme fraiche/rømme eller yoghurt i denne blomkåltacoen. Smaken vil være den samme – knallgod!

vegansk ovnsbakt crispy blomkåltaco med srirachasaus

Til fire personer trenger du:
1/2 stort blomkålhode i små buketter
1 dl hvetemel
2 1/2 dl vegansk drikkeyoghurt naturell (jeg brukte havregurt fra Oatly)
1 ss malt paprika
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
2 ts chilipulver
1 ss malt spisskummen
en god klype salt
2 dl panko

1 dl vegansk creme fraiche (jeg brukte iMat fraiche fra Oatly)
1 ss srirachasaus

1/4 hodekål
1 lime
en klype salt

avokado i skiver
mais
tortillas

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.

Ha hvetemel, “yoghurt”, malt paprika, løkpulver, hvitløkspulver, chilipulver, malt spisskummen og en god klype salt i en bolle og visp godt til det ikke er noen klumper igjen. Ha pankoen i en egen skål. Dypp blomkålbukettene først i yoghurtblandingen, rist av så mye som mulig av blandingen slik at du bare får et tynt lag og rull dem deretter i pankoen. Legg bitene over på et bakepapirkledd stekebrett. Pass på at det er luft mellom hver blomkålbit slik at de blir crispy over det hele. Sett stekebrettet midt i ovnen og la blomkålen steke i ca 50 minutter. Du kan gjerne flippe bitene halvveis i steketiden slik at de blir enda sprøere, men det er ikke krise om du lar være.

Bland “creme fraiche” og srirachasaus i en liten bolle.

Skjær kålen i tynne skiver og ha i en bolle. Skvis over limen og ha i en klype salt. Bland godt.

Servér de ferdigstekte blomkålbukettene i varmede tortillas med kålslaw, mais, avokado og srirachasaus.

vegansk ovnsbakt crispy blomkåltaco med srirachasaus 3

Legg igjen en kommentar