Greske grillspyd med fetakrem

greske grillspyd av svinekoteletter med fetakrem

Det er hetebølge i store deler av Norge om dagen, og jeg vet godt at det er helt ulovlig å klage over fint vær i dette landet, men: Jeez Louise, gi meg bare én regndag, en kjølig bris eller et par-og-tjue grader snart! Jeg er bare ikke laga for dette! Jeg ligger og peser i skyggen – illrød i huden og hoven i kroppen. Og verst av alt; jeg orker nesten ikke å lage mat engang. Men dette er ikke min første sommer, så heldigvis vet jeg råd. Grillspyd er perfekt mat når det er altfor varmt til å gjøre noe som helst – det krever minimalt med forarbeid, er supergodt og du slipper å svette i lengre tid ved en glovarm grill. Yaaassss!

til to voksne og to barn trenger du:
4 svinekoteletter (nakkekoteletter eller vanlige, ikke sommerkoteletter), ca 600 g
1/2 sitron
3 ss olje
1 ts tørket oregano
2 fedd presset eller finhakket hvitløk
1 ts flaksalt
pepper

til fetakremen:
100 g fetaost naturell i blokk
150 g creme fraiche

til servering:
pitabrød
salat, f.eks. gresk salat eller en enkel grønn salat

Dersom du bruker bambusspyd, legg disse i bløt en stund før du begynner med maten.

Fjern benet på kotelettene og del kjøttet i terninger. Bland saften av sitronen, olje, tørket oregano, hvitløk, flaksalt og et par runder med pepperkverna i en bolle og bland godt. Ha kotelettbitene i marinaden og rør til alt er godt dekket. La helst kjøttet marinere i en halvtime – time før du griller det.

Mens kjøttet marinerer, lager du fetakremen. Ha fetaost og creme fraiche i en bolle og mos det til en jevn blanding med en stavmikser.

Ha det ferdigmarinerte kjøttet på grillspyd. Grill på høy varme på alle sider til kjøttet er fint gyllent på utsiden og akkurat gjennomstekt (ca 1 1/2 minutt pr side). Servér grillspydene med fetakremen, salat og pitabrød. I skyggen!

greske grillspyd av svinekoteletter med fetakrem 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s