Brokkoli-, eple- og blomkålsalat med bacon og pinjekjerner

brokkoli og blomkålsalat med epler bacon og pinjekjerner 2

Nå er grillsesongen godt i gang, og med det fantastiske været som har vært den siste tiden, tipper jeg at det er flere enn meg som har tilbragt hver eneste ettermiddag foran grillen. Det er få ting som fyller sjelen med så mye glede som å tilberede mat over åpen ild omgitt av trær og blomster mens man bader i sol!

Enhver bbq-master med respekt for seg selv vet at grillmat ikke når sitt potensial uten skikkelig godt tilbehør. Og da kommer denne brokkoli-, eple- og blomkålsalaten inn – kongen av tilbehøret! Den er crunchy, frisk og smakfull, og gir et løft til alt du velger å slenge på grillen.

brokkoli og blomkålsalat med epler bacon og pinjekjerner 3

Som en siderett til fire personer, trenger du:
1/2 hode blomkål
1/2 hode brokkoli
1 grønt eple
150 g bacon i biter (kan til nød droppes hvis du vil gjøre det vegetarisk)
en håndfull pinjekjerner
ca. 1 ss olje

til dressingen:
1/2 dl god majones
1/2 dl gresk yoghurt
1/2 ss eplesidereddik
2 ts Dijonsennep
ca 1 ss hakket gressløk
salt og pepper

Stek baconbitene på middels høy varme i litt olje til de er sprø. Legg over på et kjøkkenpapir for å renne av seg. Kutt opp brokkoli og blomkål i små biter/buketter. Skrell eplet og del i små biter. Ha i en salatbolle med baconet og pinjekjernene.

Bland alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. Bland dressingen i salaten. Serveres for eksempel til grillspyd, gode pølser eller spekemat.

brokkoli og blomkålsalat med epler bacon og pinjekjerner

Legg igjen en kommentar