Finnes det noe mer fristende enn en stoooor bolle crunhcy, fargerik, sursøt salat med asiatisk schwung? Denne salaten er proppfull av smak, er helt super både på egenhånd eller sammen med protein av ønsket slag (disse småspicy rekene er intet dårlig valg), og med litt knivskills er den unnagjort på null komma svisj.
til to voksne og to barn trenger du:
500 g skrelte rå vannameireker eller scampi (pass på å velge fra en leverandør som er sertifisert bærekraftig)
1 ss revet ingefær
2 fedd revet hvitløk
1/2 finhakket rød chili
2 ss soyasaus
1/2 lime
1 ss olje
til salaten:
1 knutekål
2 gulrøtter
1 mango
2 vårløk
1 avokado
en god håndfull koriander
en god håndfull usaltede cashewnøtter
1/2 ss sesamolje
1 lime
1/2 ss honning
2 ss soyasaus
1/2 ss revet ingefær
1 fedd revet eller finhakket hvitløk
1 ss nøytral olje
Dersom du skal bruke bambusspyd til å grille rekene på, legg disse i bløt en stund i forveien (helst en times tid).
Lag marinade til rekene ved å blande ingefær, hvitløk, chili, soyasaus, saften av limen og olje fra første bolken av oppskriften i en bolle. Ha i rekene og bland godt. La marinere mens du lager salaten.
Skrell knutekål og gulrøtter og kutt opp i tynne staver (bruk gjerne en mandolin om du har). Skjær mango, avokado og vårløk i tynne skiver. Grovhakk korianderen. Ha alt i en salatbolle. Bland sesamolje, saften av limen, honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og olje til en dressing, hell over salaten og bland godt. Strø cashewnøtter på toppen.
Træ rekene på grillspyd. Grill dem på høy varme i to – tre minutter på hver side til de har skiftet farge fra grå til rosa hele veien gjennom. Servér de nygrillede rekene sammen med salaten.