Superenkle kokosmakroner

kokosmakroner ovenfra

I mine øyne er en perfekt kokosmakron sprø og gyllen på utsiden, deilig og seig på innsiden og skikkelig kokos-ete (ikke et ekte ord, men det burde det være!). Oppskriften min er på ingen måte klassisk, da jeg bruker søt kondensert melk* i den i, men jeg lover at resultatet blir helt fabelaktig. Og det er myyye enklere å lage dem på denne måten.

Jeg dyppet halvparten av mine i litt sjokolade, slik at de som vil ha den klassiske varianten får det og de som vil ha et lite sjokko-kick får det.

Til ca 16-18 middels store kokosmakroner trenger du:
200 g kokosmasse
200 g søt kondensert melk
1 ts vaniljesukker
2 eggehviter
en klype salt
evt. 200 g kokesjokolade

Sett ovnen på 170 grader over- og undervarme.

Bland kokosmasse, kondensert melk og vaniljesukker i en bakebolle.
Pisk eggehvitene i en bolle med saltet til du kan holde bollen opp ned uten at det faller ut, men ikke har helt stive topper. Rør halvparten av eggehvitene godt sammen med kokosblandingen til du har en jevn blanding. Rør deretter inn den andre halvparten litt mer forsiktig.

Ha et bakepapir på en bakeplate. Bruk to spiseskjeer til å lage ca 16-18 middels store kokosmakroner. Sett inn i ovnen og stek i ca. 20 minutter til makronene er gylne.

La kokosmakronene kjøles ned før du evt. dypper dem i sjokolade. Knekk kokesjokoladen  i biter og ha i en bolle over småputrende vannbad til den er smeltet. Dypp deretter makronene i sjokoladen og la avkjøle mens de ligger på «hodet». Så godt!

kokosmakroner nærbilde

* Søt kondensert melk må ikke forveksles med Vikingmelk. Vikingmelken er ikke søt, så for all del ikke bruk det!

kokosmakroner skrå

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s