Medisterkaker

medisterkaker

Medisterkaker er jul med stor J – og et must til ribben! Lag dem gjerne en dag eller to i forveien og varm dem opp i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. De er like gode som nylagde, og jo mer du har unnagjort av matlagingen før selve kvelden, jo mer kan du være med på julekosen!Til ca 10-12 medisterkaker trenger du:
800 g medisterdeig
1 ss Maldonsalt eller annet flaksalt
en liten klype malt nellik (ca. et kryddermål)
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt muskat
noen gode runder med pepperkverna
2 ss potetmel
3 dl melk
smør til steking

Kna medisterdeigen og saltet godt sammen til det blir seigt. Tilsett krydderiene og potetmelet og rør godt. Spe med melken ved å røre inn ca 1/2 dl melk av gangen til du får en fin og jevn blanding.

Smelt et par spisekjeer smør i en stekepanne på middels – middels høy varme.
Bruk en godt toppet spiseskje med farse per medisterkake. Form kakene mellom spiseskjeen og hånden. For enklest mulig å få pene medisterkaker, ha litt kaldt vann på skjeen og hånden mellom hver kake du lager slik at de ikke kladder seg fast og blir rufsete. Stek medisterkakene til de er pent brunet (jeg liker en real stekeskorpe på mine, men det er litt smak og behag) – ca fem minutter på hver side, og etterstek i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.

Jeg synes medisterkaker smaker aller best når de serveres med stekte epler. Bruk de dyprøde eplene som er å få i butikken nå om dagen, skjær i båter og stek i godt med smør til de er møre. Smaskens!

stekte epler

3 kommentarer om “Medisterkaker

  1. Tilbaketråkk: Juleribbe - Hverdagslivet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s