Verdens beste fruktsalat – den perfekte juledessert!

fruktsalat med iskrem skrå

Vi har av ulike årsaker ingen fast middagstradisjon på julaften. I løpet av livet mitt har det vekslet mellom ribbe, rype, dansk «flæskesteg» og kalkun. Men fruktsalaten er konstant! Dette er min oppskrift på det som jeg helt ubeskjedent mener er verdens beste fruktsalat. Den er helt perfekt etter en tung julemiddag!

I gamle dager – før vi fikk barn – pleide vi å bruke sausen i bunnen av fruktsalatbollen som utgangspunkt for en night cap. Vi hadde i litt rom og masse isbiter, og det ble en sykt god drink!

fruktsalat med iskrem siden

Til ca 8 personer trenger du:
1 dl sukker
1 dl vann
ca. 5-7 cm lang bit med ingefær
4 pasjonsfrukt
1 appelsin
1 sitron

1/2 ananas
1 mango
1/2 cantaloupe melon
1/2 honningmelon
2 kiwi
1 granateple

Skrell ingefæren og del i skiver. Ha sukker, vann og ingefær i en liten kjele og kok opp. La småkoke i ca ti minutter. Trekk kjelen av platen, la sukkerlaken kjøle seg ned og ta ut ingefæren.

Del pasjonsfruktene i to, grav ut fruktkjøttet med en skje og ha i en bolle sammen med saften av appelsinen og sitronen. Tilsett omtrent to tredjedeler av sukkerlaken og rør godt. Smak på sausen for å se om du trenger mer av sukkerlaken. Det skal være litt i overkant søtt slik at den tilfører den syrlige friske frukten passe sødme.

Skrell og del ananas (husk å fjerne den trevlete kjernen), mango, melon og kiwi i små biter. Ha i en salatbolle sammen med kjernene fra granateplet. Hell over sausen og bland alt godt sammen. Sett i kjøleskapet og la stå i minst et par timer, gjerne en halv dag. Ta fruktsalaten ut av kjøleskapet ca tre kvarter før den skal spises. Serveres alene eller sammen med en kule vaniljeis.

fruktsalat med iskrem ovenfra

En kommentar om “Verdens beste fruktsalat – den perfekte juledessert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s