Dette er en skikkelig frisk og deilig kyllingrett med masse appelsinsmak. Den er like god i en bolle med wokede grønnsaker og nudler som med jasminris og dampede grønnsaker. Ditt valg!
Til fire personer trenger du:
600 g kyllinglårfilet
1 ss soyasaus
1 ts revet ingefær
1 fedd revet/presset hvitløk
1 dl maizena
nøytral olje egnet til frityrsteking (du trenger ca. 4-5 dl)
til sausen:
2 ss revet ingefær
2 fedd revet/finhakket hvitløk
1 ts knust tørket chili
4 ss soyasaus
2 1/2 dl appelsinjuice (tilsvarer ca. 2-3 appelsiner)
2 ss brunt sukker
finrevet skall av 1 1/2 appelsin
2 ss risvin (du kan bruke litt eplejuice i krisetilfelle)
1 dl vann
1 ss maizena
1 ts sesamolje
litt nøytral olje til steking
til servering:
ris eller nudler
wokede eller dampede grønnsaker
Del kyllingen i munnfullbiter og ha i en bolle med soyasaus, ingefær og hvitløk. La marinere i omtrent en halvtime – time hvis du har tid (det går greit å bare vende kyllingen fort i blandingen hvis du ikke har tid til å marinere). På middels høy varme, varm opp nok olje til at det går ca 2-3 cm opp på kantene i en bredbunnet gryte eller stekepanne med høye kanter. For å sjekke om temperaturen er riktig, stikk skaftet på en tresleiv eller lignende i oljen – hvis det bruser rundt skaftet er den varm nok. Ha maizenaen i bollen med kyllingbiter og bland godt slik at all kyllingen er dekket. Frityrstek kyllingbitene i omganger til de er sprø, gylne og gjennomstekt – ca. tre til fire minutter på hver side. Ta de ferdigstekte bitene ut av oljen og la renne av seg på kjøkkenpapir.
Lag sausen ved å steke ingefær, hvitløk og chili på middels høy varme i litt olje i en dyp stekepanne eller wok. Stek i ett minutt eller to (det skal ikke bli brunt). Bland resten av ingrediensene til sausen i en bolle og rør godt. Ha i stekepannen eller woken og kok under omrøring i ca fem minutter til den tykner. Ha kyllingbitene i sausen og bland godt. La småkoke i et par minutter til kyllingen er gjennomvarm igjen.
Serveres med wokede grønnsaker og nudler eller ris og dampede grønnsaker.