Chili sin carne

chili sin carne vegetarisk vegansk søtpotet 3

Her i huset er det vanligvis mannen som står for chilien. Jeg tror vi trygt kan si det er hans spesialitet, og jeg drister meg ikke engang til å lage det selv. Men da snakker vi chili con carne, og dette her er chili sin carne (altså chili uten kjøtt). I mitt hode blir det noe helt annet, så da ga jeg meg selv chili-dispensasjon. Ikke bare er denne retten vegetarisk, men til og med helt vegansk! I tillegg er den proppfull av næring, skikkelig smakfull og relativt rask å lage.

chili sin carne vegetarisk vegansk søtpotet

Til fire personer trenger du:
2 søtpoteter
1 løk
3 fedd hvitløk
1 rød chili
2 røde paprika
1 ss tomatpuré
2 ts knust tørket chili
1 ss malt spisskummen
1 ss malt paprika
1/2 ts malt kanel
1 ts malt koriander
1 boks hakkede tomater
1 dl vann
1 boks røde bønner
en liten bunt frisk koriander
olivenolje
salt og pepper

forslag til servering:
tortillachips
rømme (evt. vegansk «rømme»)
ris

Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme.

Skrell søtpotetene, kutt i små terninger og ha dem i en ovnsfast form med ca 1 ss olivenolje, en god klype salt og litt pepper. Bland godt og sett inn i ovnen. Stek i ca 30 minutter til de er møre.

Mens søtpotetene står i ovnen, kan du lage resten av chilien. Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm litt olje i en stekepanne med høye kanter på middels –  middels høy varme og ha i løken. Stek til den er myk og tilsett deretter hvitløk og chili. Stek i et par minutter til. Del paprikaen i munnfullstore biter og ha i stekepannen sammen med tomatpuré, krydrene, en god klype salt og litt pepper. Stek i fire – fem minutter. Tilsett hakkede tomater, vann og skylte og avrente røde bønner. Kok chilien i ca. 15 minutter. Nå burde søtpotetene være møre. Ha dem i chilien sammen med hakket koriander og rør forsiktig så ikke søtpotetbitene blir most. Smak til med salt og pepper. Serveres gjerne med litt ris, tortillachips og en god klatt med rømme.

chili sin carne vegetarisk vegansk søtpotet 4

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s