Ovnsstekte kyllinglår med druer og salvie

kyllinglår med druer og salvie

Jeg har skikkelig dilla på druer om dagen! Og de er ikke bare for snacking, de er helt smaskens i middagen også. Tidligere har jeg brukt dem i pizza og i salat, og denne gangen gikk de i en ovnsrett. Druene sprekker litt i løpet av steketiden slik at du får en deilig fruktig «saus» som damper kyllinglårene fra undersiden, mens kyllingskinnet blir deilig og sprøtt på toppen. Yummers!

Til to voksne og to barn trenger du:
6 kyllinglår
400 g røde druer
8 middels store Amandinepoteter eller annen lignende kokefast sort
ca. 30 salvieblader (omtrent en potte salvie)
ca. 2 1/2 ss olivenolje
salt og pepper

til servering:
en grønn salat eller litt godt brød

Sett ovnen på 210 grader over- og undervarme.

Kok potetene i ti minutter. Hell av vannet og la dampe av seg. Del i to på langs når du klarer å håndtere de (bruk gjerne et kjøkkenhåndkle til å holde dem så du ikke brenner deg).

Del kyllinglårene i to ved leddet*. Gni inn med ca. 1 ss olivenolje og krydre godt med salt og pepper over det hele.

Plukk av salviebladene og gni dem inn med ca. 1/2 ss olivenolje. Ta druene av stilken. Ha alle druene i en ovnsfast form sammen med ca. 1/2 ss olivenolje, en god klype salt og litt pepper, og bland godt. Legg omtrent halvparten av salvien oppå druene etterfulgt av potetene og deretter kyllinglårene med skinnsiden opp. Avslutt med den siste halvparten av salvien, noen dråper olivenolje og et siste dryss av salt. Sett midt i ovnen og stek i ca. 50 minutter eller til kyllinglårene er gylne og gjennomstekte. Server gjerne med en frisk grønn salat eller litt godt brød.

kyllinglår med druer og salvie 2

* Enkleste måte å finne ut hvor du skal dele låret, er å snu låret med skinnsiden ned. Hold en finger på leddet der låret møter kyllingklubben mens du bøyer «kneleddet». Du vil kjenne at det er et lite hakk/søkk ned midt i leddet. Skjær rett gjennom dette, så treffer du kun leddet og ikke noe bein (ta selvfølgelig fingeren vekk før du skjærer, ellers vil du treffe bein, men det vil ikke være kyllingen sitt…).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s