Vegetarlasagne

Vegetarlasagne

Det er få ting som gjør meg så fornøyd som når jeg kommer opp med en vegetarrett hvor man ikke tenker over at man spiser vegetarisk. Du kan tro jeg spankulerte rundt, kry som en hane, da jeg lagde denne vegetarlasagnen! Treåringen spurte om og om igjen hva slags kjøtt det var i, selv om han var med og lagde maten og visste svært godt at den var helt vegetarisk. Hemmeligheten er finhakket sopp som stekes hardt, og gir masse deilig umami (kjøttaktig smak).

vegetarlasagne 3

Til fire personer trenger du:
450 g champignon
1 løk
2 gulrøtter
2 selleristenger
2 fedd hvitløk
1 ss tomatpuré
1 boks kokte røde linser (á 290 g)
1 boks tomater (polpa)
2 dl grønnsakskraft
1 ts provence-krydder
salt og pepper
olje til steking

50 g smør
50 g hvetemel
5 dl melk
ca. 20 rasp av muskatnøtt
salt

9-12 lasagneplater
100 g revet ost

Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.

Rens soppen og ha i en food processor. Kjør til soppen er helt finhakket. Varm en spiseskje eller to med olje i en bredbunnet gryte (gjerne jerngryte) på høy varme. Ha i soppen og stek til den er godt brunet, ca. syv til ti minutter. Krydre godt med salt og pepper. Skru ned varmen til middels høy varme. Finhakk løk, gulrøtter og selleristenger og ha i gryten sammen med soppen. Tilsett gjerne litt mer olje hvis det blir for tørt. Stek i ytterligere ti minutter, til grønnsakene er myke. Riv eller press i hvitløksfeddene og tilsett tomatpuréen. Stek i et minutt til. Ha i avrente, skylte røde linser, tomatpolpaen, provence-krydderet, et par runder med pepperkverna og en god klype salt. Rør godt og sett deretter på lokket. La småkoke i ca. ti minutter mens du lager hvit saus.

Smelt smøret i en gryte på middels høy varme. Ha i hvetemelet og rør godt sammen. La steke i ca ett minutt slik at du blir kvitt melsmaken. Tilsett melken under omrøring. Kok opp mens du rører jevnlig og la småkoke i ca. tre til fem minutter til sausen har tyknet. Smak til med muskattnøtt og salt.

I en form som er omtrent 20×30 cm har du først i et tynt lag med sopp- og linsesausen, deretter tre lasagneplater og til slutt et tynt lag med den hvite sausen. Fortsett slik i to til tre lag til (avhengig av hvor tynne lag med saus du har). Avslutt med hvit saus og så et godt dryss med ost på toppen.

Stek i ovnen i 20 minutter. Serveres gjerne med en grønn salat eller litt godt brød.

vegetarlasagne 2

SaveSave

En kommentar om “Vegetarlasagne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s