16 favoritter av 100 oppskrifter

Jeg publiserte på fredag min hundrede oppskrift på bloggen. Milepæl! Og som seg hør og bør når man har nådd en milepæl, foretok jeg en mental gjennomgang av alt arbeidet som ligger bak. Vi har jommen spist godt de siste åtte månedene siden jeg startet min lille nettkokebok, som visualisert her (endelig fikk jeg brukt lysbildefremvisningsfunksjonen i WordPress – så stas!):

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Siden bloggen min nå har nådd et så rundt tall, synes jeg det var på sin plass å lage en topp 5-liste over mine absolutte favoritter. Det viste seg imidlertid å være praktisk talt umulig å plukke ut så få, og listen økte deretter til en topp 7, så en topp 10 og endte til slutt til denne topp 16-listen (for 16 er da et like godt tall som noe annet) over det jeg synes er de beste rettene på bloggen min. Planen var å gi hver rett sin plassering, men det utartet seg fort til en slags «Sophies valg»-situasjon og jeg valgte derfor å liste favorittene mine i tilfeldig rekkefølge.

Asiatisk crispy sticky kylling – winner winner, chicken dinner assa! Dette er klissete, sprø, sursøt og helt himmelsk kylling.


Autentisk bolognese
 – jeg føler meg som en skikkelig italiensk nonna (bæssmor) når jeg lager denne! Den burde helst stå på komfyren halve dagen, men det er det verdt.


Baja-style fisketaco – uten noe som helst å backe det opp med, mener jeg at det er sånn fisketaco smaker i Baja California. Det burde de i hvert fall!


Kylling- og chevresalat med honning- og sennepsdressing – dette er en skikkelig fjong salat. Sånn som man kan spise mens man konverserer dannet, hvis man er av denne typen. Eller stappe i fjeset hvis man er mer som meg. Okke som, den er sykt god!


Hjortestek med fondantpoteter, rosenkål med bacon og portvin- og bjørnebærsaus – dette er en rågod middag som er perfekt for spesielle anledninger, typ «endelig var det helg» eller «fant en hjortestek i fryseren». Eventuelt mer offisielle høytider.

hjortestek med fondantpoteter, rosenkål med bacon og portvin og bjørnebærsaus

Dampet torsk med ingefær- og vårløksaus
 – jeg strutter av selvgodhet når jeg lager denne retten her; dampet fisk liksom, tenk å servere noe så sunt a gitt! Hemmeligheten er at den er rågod, og det er den eneste grunnen til at jeg lager den. Men det må være lov å late som at jeg gjør det for helsens skyld.


Hawaiiburger – i motsetning til retten over, er denne sånn jeg lager med et lite slør av skam. Men så sier jeg til meg selv: «her får vi både frukt og grønnsaker, så det er ikke sååå gæli», og så fortsetter jeg ufortrødent.

hawaiiburger 2

Thai grønn curry med kylling
 – rask, veldig god og supersunn (sikkert ikke Berit Nordstrand-sunn, men i min bok er dette nærmest helsekost!). Helt strålende hverdagsmat!


Asiatisk ribbe i bao buns
 – produsenter av ferdige bakevarer må get with the program og sette i gang med produksjon av bao sporenstreks! I mellomtiden anbefaler jeg deg å plukke med deg en pose med bao buns neste gang du ser en asiatisk matvarebutikk med fryseravdeling. Det er ikke så veldig vanskelig å lage det selv, men for de av oss som ikke er kløppere på baking føles det fort litt uoverkommelig å sette i gang det store spelet. Men det er verdt det altså!


Pizza med kantareller, talleggio og spekeskinke – det er vel mang en fryser rundt omkring med en boks eller to forvellede kantareller fra tidenes soppsesong a.k.a. høsten 2017. Sleng dem på denne superdigge pizzaen er mitt råd!


Thai larb med svinekjøtt servert med kokosris – la deg ikke lure av det lettere udelikate navnet larb; dette er en sykt god rett. Kan gjerne fylles i salatblad og spises som en taco-variant hvis du ikke er keen på ris.


Helstekt and med karamellglaserte poteter og portvinsaus – dette er fantastisk god and på dansk(-ish) vis. Ikke akkurat en hverdagsrett, men den har definitivt en plass på topp 16-listen!


Kylling satay med thai-style agurksalat – når du bor på bygda og får en street food-craving, er det bare en ting å gjøre: du må diske opp selv! Du mister naturlig nok elementet av hurtighet, men resultatet er upåklagelig.


Nudler med friske grønnsaker og kjøttboller – basert på maten som ligger ute på bloggen, kan det kanskje virke som at mine barn spiser hva som helst. Det kan jeg forsikre deg om at de slett ikke gjør. De må riktignok smake på alt jeg serverer (under ville protester), og noen ganger liker de det, mange ganger ikke. Det som gjør denne retten så genial er at den veldig enkelt kan tilpasses barnas ganer; det er bare å ha på de grønnsakene de liker best, og, hey presto, barna spiser.

Blackened torsk taco, coleslaw med mango og avokadosaus – matfoto kan tidvis være ganske forledende; noen retter kan se helt fantastiske ut og smake så som så, og noen kan se ut som en hundemiddag og smake helt nydelig. Med denne tacoen kan du ta for face value. Den er akkurat like god og fresh som den ser ut (og den ser temmelig god og fresh ut, om jeg så må si det selv!).


Pizza med fennikelsalami og artisjokkhjerter – dette er pizzahimmelen i min bok. Fennikelsalami er bare det beste som finnes, og kombinert med artisjokkhjerter blir den på magisk vis enda bedre.


Der har du den, min topp 16-liste! Nå skal jeg forsøke å legge fra meg min dårlige samvittighet for at ikke alle mine kjære små matbarn er på listen. Later peeps!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s