Pizza med druer, blåskimmelost og valnøtter

pizza med druer, blåskimmelost og valnøtter 3

Denne pizzaen er helt fantastisk god! Den er frisk, smakfull og tilfeldigvis også kjøttfri. Du kommer garantert ikke til å savne kjøtt et sekund, men dersom du bare må ha noe kjøtt på, skader det ikke med en parmaskinkeskive eller to.

pizza med druer, blåskimmelost og valnøtter 2

Til fire pizzaer trenger du:
500 g tipo 0- eller tipo 00-mel (går gjerne under navnet pizzamel)
1/2 ts fint havsalt
325 ml lunkent vann
1/2 pose tørrgjær
1 ts sukker
2 ss olivenolje
noen håndfuller semulegryn, eller semolina hvis du får tak i det

2 dl creme fraiche
2 fedd hvitløk
30 g revet parmesan
salt

250 g røde druer, delt i to
2 mozzarellaballer
150 g blåskimmelost (velg ønsket styrke selv. Jeg brukte en godt lagret Castello)
150 g grovhakkede valnøttkjerner
et par gode håndfuller ruccola (ca. 1 liten pose)

Ha mel og havsalt i en bakebolle. Bland vann, sukker, olje og tørrgjær og la stå i noen minutter til gjæren begynner å bli aktivert. Ha det våte i det tørre og kjør med kjøkkenmaskin i 5 minutter eller elt det for hånd i ti minutter. Juster underveis med vann eller mel hvis det er for vått/tørt. Ta deigen ut av bollen og samle den til en ball. Smør innsiden av bakebollen med litt olivenolje, ha deigballen tilbake og smør med litt olivenolje på toppen. La deigen heve i en time eller til den er doblet i størrelse.

Hvis du har pizzastein eller pizzastål sett dette på en rist midt i ovnen. Hvis du ikke har, sett inn en vanlig stekeplate opp ned midt i ovnen. Sett ovnen på 250 grader (eller gjerne mer hvis ovnen din kan det). La pizzasteinen/-stålet stå i ovnen i minst en halvtime før du steker pizzaene.

Når deigen er ferdighevet tar du den ut av bollen, slår luften ut av den og knar den littegrann (hvis du vil bruke deigen senere, kan du på dette tidspunktet pakke den inn i plastfolie og legge den i kjøleskapet til dagen etter eller fryse den og bruke om en uke eller to). Del deigen i fire like deler og rull disse til baller. Kjevle hver ball ut så tynt du kan. Ha ferdigkjevlet bunn over på en pizzaspade, en kraftig papplate eller lignende som er strødd med semulegryn eller semolina. Rist litt rundt på pizzaspaden/papplaten for å sjekke at bunnen ikke sitter fast i underlaget.

Bland creme fraiche, hvitløk, parmesan og en klype salt. Smør et tynt lag på pizzabunnen som ligger på pizzaspaden/papplaten.

Riv en fjerdedel av mozzarellaen i små biter og fordel utover pizzaen. Gjør det samme med blåskimmelosten. Fordel en fjerdel av druene over. Gjenta prosessen for de resterende tre pizzaene (men vent til du har lagt pizzabunnen over på pizzaspaden, ellers blir det bare klin).

Lirk forsiktig pizzaen over på pizzastein/pizzastål/bakeplate. Stek i 10-12 minutter til den er sprø og gyllen. Ta forsiktig ut av ovnen. Strø over valnøtter og ruccola og nyyyt!

pizza med druer, blåskimmelost og valnøtter

SaveSave

3 kommentarer om “Pizza med druer, blåskimmelost og valnøtter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s