Thai rød curry laksepanne

thai rød curry laksepanne 3

“Panneretter” er helt supre hverdagsmiddager. Saus, grønnsaker og kjøtt eller fisk putrer sammen til en kjapp, enkel og sunn rett – stort bedre blir det ikke en heseblesende ettermiddag. Denne laksepannen er unnagjort på ca. 20 minutter, er proppfull av grønnsaker og fisk og smaker godt for både store og små!

Til to voksne og to barn trenger du:
1 finsnittet sjalottløk
1 ss revet ingefær
2 fedd revet hvitløk
1 ss finhakket sitrongress
2-3 ss thai rød curry paste (avhengig av styrken*)
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 ss fiskesaus
saften av 1 lime (hvis den er veldig saftig kan det være nok med en halv lime)
1/2 pakke flate sukkererter (ca. 75 g)
1/2 brokkoli i buketter
1 rød paprika i strimler
2 finsnittede vårløk, det hvite og det grønne hver for seg
350 g backloin av laks i middels store biter
nøytral olje til steking
evt. salt

til servering:
jasminris

Ha litt olje i en dyp stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløken og stek i et par minutter til den blir myk. Ha i ingefær, hvitløk, sitrongress og curry paste og stek et par minutter til. Hell i kokosmelk, fiskesaus og limesaft og rør godt. La småkoke i to – tre minutter. Ha i sukkererter, brokkoli og paprika og rør til alt er dekket av saus. Legg på et lokk eller legg over et ark aluminiumsfolie som du presser langs kantene av stekepannen dersom du ikke har et passende lokk. La småputre i to minutter. Ta av lokket igjen og legg i laksebitene og den hvite delen av vårløken. Rør godt og pass på at laksebitene ligger godt nedi sausen før du setter på lokk/aluminiumsfolie igjen og lar småkoke i fem – seks minutter til laksen akkurat er gjennomkokt. Server med jasminris og et dryss av grønne vårløkskiver.

thai rød curry laksepanne

* Kjøper du på nærmeste kjedebutikk, er currypasten sannsynligvis veldig mye mildere enn om du kjøper det i en asiatisk matvarebutikk.

Legg igjen en kommentar