Baja-style fisketaco

Baja-style fisketaco 2

Jeg har i senere tid blitt lidenskapelig opptatt av fisketaco. Det er rett og slett taco på et nytt nivå. Og denne tacoen med skrei dyppet i en ølrøre, fritert til perfeksjon og servert med syrlig rødkålslaw, har vært en skikkelig matåpenbaring. Den er lett, frisk og fantastisk smakfull!

Tidligere var jeg livredd for å fritere, men jeg har nylig forstått at det faktisk ikke er så skrekkinngytende. Cluet er å ha kontroll på temperaturen, bruke en dyp nok gryte og å ha et lokk klart i tilfelle uhellet skulle være ute (hvis du ikke er forberedt, kan du i panikkens øyeblikk fort kaste litt vann på. Veldig dårlig idé!). Og hvis det er noe som er verdt å kaste seg ut i friteringsverdenen for, er det disse tacoene!

Baja-style fisketaco 3

Til fire personer trenger du:
500 g loin av torsk eller skrei
2 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts chilipulver
2 dl øl (pils eller corona)
nøytral olje (f.eks. peanøttolje) til fritering (hvor mye du trenger kommer an på hva du frityrsteker i, men det er greit å ha en halvliter for sikkerhets skyld)

til rødkålslaw:
1/4 liten rødkål
1/4 rødløk
1 lime
1 ss olivenolje
en klype salt

til sausen:
4 ss rømme
2 ss god majones
1 lime
salt

til servering:
1 mango i skiver
1 stor avokado i skiver
frisk koriander
lime
tacoskjell eller tortillas (jeg brukte Santa Marias Jerk kokos- og peppertortillas – det var kjempegodt)

Skjær rødkål og rødløk i så tynne skiver som mulig. Du kan gjerne bruke en mandolin eller ostehøvel hvis ikke du har full kontroll på kniven. Ha løken i en bolle og skvis over limen. La stå i 5 minutter før du tilsetter kål, olivenolje og salt, og blander alt godt sammen.

Lag sausen ved å blande majones, rømme og lime og smake til med litt salt.

Varm opp olje (ca 3 cm dypt) i en gryte til ca. 175 – 180 grader. Dersom du ikke har matlagingstermometer som går høyt nok, kan du stikke enden av en tresleiv (eller annet redskap med treskaft) ned i oljen – hvis det bruser rundt treet, er oljen varm nok.

Skjær fisken i biter, ca. 2×5 cm. Bland hvetemel, salt og chilipulver i en bolle, og hell ølet sakte i mens du rører. Dypp fiskebitene i røren og deretter (forsiktig) opp i den varme oljen. Du må fritere i omganger – ingen av fiskebitene skal ligge oppå hverandre. Frityrstek fisken i et par minutter til deigen er gyllen. Flipp fiskebitene og la dem steke på andre siden også. Ta bitene ut av oljen og legg på kjøkkenpapir for å renne av seg.

Server den friterte fisken i en tortilla eller et tacoskjell med skiver av mango og avokado, noen korianderblader, rødkålslaw, saus og ekstra lime til å skvise over.

Baja-style fisketaco 1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s