Selv om jeg lengter desperat etter varme og ordentlig vår, er det én ting jeg kommer til å savne dypt når vinteren er over: skreien! Og denne bacontoppede herligheten gjør det ikke akkurat enklere for meg. Perfekt flaket fisk med den ultimate smaksforsterkeren på – det blir ikke bedre enn det!
Til to voksne og to barn trenger du:
600 g skreiloin (evt. torsk utenom skreisesongen)
120 g tørrsaltet bacon
20 g panko
1/2 finrevet hvitløksfedd
salt og pepper
olivenolje
serveringsforslag:
potetmos, erter og eggesmør
ovnsbakte søtpotetbåter og basilikumaioli
sprøstekte potetskiver, aspargesbønner og soyasmør
Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme.
Del skreiloinen i fire serveringsstykker. Salte godt over det hele og la «trekke» i saltet i ca 15 minutter. Skyll av saltet og tørk fiskestykkene godt.
Varm litt olje i en stekepanne på middels høy varme. Ha baconet i pannen og stek til det er helt sprøtt. Ta ut av pannen og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg og kjøles ned. Ta vare på baconfettet i pannen. Ha det avkjølte baconet i en food processor sammen med panko og finrevet hvitløk. Kjør det sammen til det er blitt til smuler. Smak til med salt og pepper, og kjør en runde til.
Ha baconfettet i en ovnsfast form og smør utover. Strø litt salt på undersiden av fiskestykkene og legg i formen. Ha baconsmulene over fiskestykkene. Hvert stykke skal ha et godt lag av smuler på toppen. Ringle litt olivenolje over fisken. Stek fisken midt i ovnen i ca. 10-15 minutter eller til fisken flaker seg. Server med hva du har tid til og lyst på!