Chorizo og brokkoli mac’n’cheese med ridderost

chorizo og brokkoli mac'n'cheese med ridderost 2

Jeg er en skikkelig sucker for en god mac’n’cheese! En real makaronigrateng inneholder jo to av mine største matkjærligheter: pasta og ost. Himmelsk! Selv om jeg gjerne kunne spist bare disse to tingene (rett ut av gryta!), løftes denne retten ganske mange hakk ved å tilsette spicy pølse og litt grønt. Chorizoen og brokkolien gjør dette til en middag som du kan spise i fullt dagslys uten å skjemmes. Og med en salat ved siden er det jo nesten (men bare nesten…) sunt.

Til fire – seks personer trenger du:
450 g rå chorizo
1 brokkoli
350 g cavatappi, makaroni eller annen passende pasta
50 g smør
50 g hvetemel
5 dl melk
ca. 20 rasp av muskatnøtt
150 g revet ridderost
en god klype salt
pepper
20 g revet parmesan
50 g panko eller brødsmuler
olje til steking

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Ha litt olje i en stekepanne på middels høy varme. Ta chorizoen ut av pølseskinnet, ha i pannen og del opp i små biter med en stekespade. Stek til chorizoen er gyllen. Ha over på litt kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

Del brokkolien i munnfullstørrelse-store buketter. Kok opp godt saltet vann i en gryte. Ha pastaen i gryten. Når det er fem-seks minutter igjen av koketiden på pastaen, har du i brokkolien (hvis du bruker vanlig makaroni, kan du slenge brokkolien i gryten med en gang). Kok i fire minutter og hell deretter av vannet. Pastaen vil være litt underkokt, men den vil bli ferdig når den stekes i ovnen.

Smelt smøret i en kjele over middels – middels høy varme. Ha i hvetemelet og rør til en jevn blanding. La steke i et minutt eller to for å bli kvitt melsmaken. Hell i melken mens du rører godt. Kok opp under omrøring. La småkoke i fem minutter mens du rører innimellom til sausen har tyknet. Tilsett raspet muskatnøtt. Sett ned platen til lav varme og ha i ridderosten. Rør hele tiden til all osten er smeltet. Smak til med salt og pepper.

Bland chorizo, brokkoli, pasta og saus og ha over i en stor form. Topp mac’n’cheese’en med panko/brødsmuler og parmesan. Stek midt i ovnen i 15 minutter. Serveres gjerne med en grønn salat.

chorizo og brokkoli mac'n'cheese med ridderost 3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s