General Tso’s kylling

general tso's kylling 2

Som en storkonsument av amerikansk tv-underholdning, har jeg hatt en livslang fascinasjon for den stadig tilbakevendende kinesiske take-outen i de ikoniske hvite pappboksene. Det ser av en eller annen grunn så utrolig godt ut! En av rettene jeg alltid har hatt et ønske om å prøve er General Tso’s chicken. Og ettersom det ikke ser ut til at jeg kommer meg til Uniten med det første, bestemte jeg meg for å ta saken i egne hender. Jeg trålet nettet etter forklaringer på retten, leste noen titalls forskjellige oppskrifter og freestylet en rett ut fra det. Nå vet jeg jo ikke hvordan en legit General Tso’s chicken smaker, men hvis den er i nærheten av retten jeg lagde forstår jeg dens popularitet i godeste U.S. of A.

Til to barn og to voksne trenger du:
3 store kyllinglår eller 5-6 kyllinglår fileter
1 ss soyasaus
1 dl maizena
2 fedd revet eller finhakket hvitløk
1 ss revet ingefær
1/2 – 1 ts knust tørket chili (avhengig av ønsket styrke)
3 ss riseddik
3 ss soyasaus
1 ts sesamolje
2 ts hoisinsaus
2 ss brunt sukker
1 ss maizena
1/2 dl vann
1/2 brokkoli
salt
solsikkeolje eller annen nøytral olje

til servering:
jasminris
sesamfrø (kan sløyfes)

Bein først ut kyllinglårene hvis du bruker hele lår. Fjern skinnet og eventuelle sener på kyllingen og del den i munnfullbiter. Ha over i en bolle med 1 ss soyasaus. Bland godt og la stå i ca. en halvtime (hvis du har tid til det).

Ha nok olje til at det går ca. 1 1/2 – 2 cm opp på kanten av en dyp stekepanne (hvor mye du trenger avhenger av hvor bredbunnet stekepannen din er). Sett stekepannen på middels høy varme. Dypp håndtaket på en tresleiv i oljen for å sjekke temperaturen. Når det bruser litt rundt håndtaket, er oljen varm nok. Vend kyllingbitene i maizenaen slik at de er helt dekket. Stek i omganger slik at ikke temperaturen faller for mye i pannen eller at bitene blir hengende sammen. Når kyllingbitene er gylne på den ene siden, flipper du dem rundt og steker gylne på den andre siden. Ta kyllingen ut av pannen og la renne av seg på kjøkkenpapir.

Del brokkolien i buketter og kok i saltet vann i 4-5 minutter. Hell av vannet og la den dampe av seg.

Bland riseddik, soyasaus (3 ss), sesamolje, hoisinsaus, brunt sukker, maizena (1 ss) og vann i en bolle. Hell av det meste av oljen i stekepannen, men la ca 1 ss være igjen. Ha i ingefær, hvitløk og chili i pannen og stek i ett minutt. Tilsett deretter innholdet i bollen. Kok opp og la småkoke i omtrent et halvt minutt til blandingen har tyknet. Ha deretter kyllingbitene og brokkolien over i sausen, bland godt sammen og la alt bli gjennomvarmt igjen (et minutt eller to). Serveres med jasminris og et godt dryss av sesamfrø.

general tso's kylling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s