Fiskecurry med inspirasjon fra Sør-India

Sør-indisk fiskecurry 2

Jeg elsker skrei! Det er en helt fantastisk torskefisk som er bærekraftig, billig og ikke minst utrolig smakfull. Den er også utrolig enkel å bruke i mat fordi den er så fast i fisken (bokstavelig talt) og dermed holder den formen der vanlig torsk ofte faller litt sammen. Med det sagt kan du gjerne lage denne nydelige curryen med vanlig torsk eller med annen hvit fisk som breiflabb eller steinbit når det ikke er skrei i sesong. Cluet er å dele fisken i litt store biter og kretse som en hauk over pannen mens den trekker slik at den kan serveres akkurat i det den begynner å flake seg.

Til to voksne og to barn trenger du:
ca. 650 g skreiloin eller annen skinn- og benfri hvit fisk
nøytral olje til steking
1 ts hel spisskummen
1 løk
1 ss revet ingefær
2 fedd revet eller finhakket hvitløk
1/2 – 1 finhakket rød eller grønn chili
1 ts gurkemeie
1/2 boks knuste tomater (200 g)
1 boks kokosmelk á 400 ml
1/2 lime
1 ts garam masala
salt

til servering:
koriander
basmatiris
chutney
nan

Varm et par spiseskjeer nøytral olje i en dyp bredbunnet stekepanne over middels – middels høy varme. Ha i spisskummen og la steke i et minutt eller to. Kjør løken i en food processor eller med en stavmikser til du får en løkmos og ha i pannen. Stek løken i ca. 7-10 minutter til den blir gyllen. Tilsett ingefær, hvitløk, chili og gurkemeie og stek to minutter til. Ha i knuste tomater og kokosmelk og la koke i 5 minutter. Skvis i limesaft, tilsett garam masala og smak til med en god klype salt.

Del fisken i store terninger (omtrent 5×5 cm). Skru varmen ned til middels. Legg fisken oppi curryen og dytt den forsiktig ned slik at den er dekket av saus. La fisken trekke i sausen i omtrent 5 minutter til den er akkurat gjennomkokt. Sjekk om den er ferdig ved å presse litt på en bit med baksiden av en skje for å se om den flaker seg* og er hvit hele veien gjennom. Serveres med et dryss av koriander, basmatiris, en god chutney og gjerne litt nan.

Sør-indisk fiskecurry

*OBS! Breiflabb og steinbit flaker seg ikke på samme måte som skrei. For å sjekke om slik fisk er ferdigkokt, deler du en bit i to og sjekker om den er hvit inni.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s