Hamburger med gruyère og trøffelmajones

hamburger med gruyere og trøffelmajones 2

For noen helger siden var jeg ute på lunsj på Miss Sophie i Oslo sammen med moren og søsteren min. Der spiste (jeg sier spiste, men mener egentlig inhalerte) vi en trøffelburger med gruyère. Altså, det må være den beste burgeren jeg har smakt! Naturligvis måtte jeg prøve å lage en hjemmeversjon, og jeg må helt ubeskjedent si at jeg klarte å naile dekadensen i burgeren med minimal innsats.

Til fire burgere trenger du:
600 g kjøttdeig
salt (avhengig av smak, men litt i underkant av 1 ts flaksalt)
noen runder med pepperkverna
olje til steking
150-200 g gruyère

til trøffelmajonesen:
1/2 dl god majones, f.eks. Hellman’s
1/2 ts trøffelolje

4 gode hamburgerbrød
4 salatblader
2-3 plommetomater

Bland kjøttdeig, salt og pepper godt sammen og del i fire. Form hver del til en burger (et lite tips: lag burgeren tykkere ytterst og litt tynnere i midten. Ved steking vil den «vokse» i midten, og du vil dermed få en jevnere burger).

Varm litt olje i en stor stekepanne, helst en jernpanne, på middels høy varme. Stek burgerne på den ene siden til du ser at det pipler væske på oversiden, flipp deretter burgeren. Ha over en fjerdedel av gruyèren på hver burger og legg et lokk eller aluminumsfolie over stekepannen slik at osten smelter. Stek i ca fem minutter til slik at burgeren blir gjennomstekt.

Mens burgeren steker, blander du majones og trøffelolje slik at du får trøffelmajo og skjærer tomatene i skiver.

Bygg burgerne ved å legge et salatblad på burgerbrødbunnen, deretter noen skiver tomat, burgeren, litt i underkant av 1 ss trøffelmajones og til slutt burgerbrødtoppen. Server gjerne med pommes frites eller en god salat hvis du vil gjøre måltidet littegrann sunnere.

hamburger med gruyere og trøffelmajones

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s