Indisk kikertgryte

indisk kikertgryte

Jeg har et mål om å servere vegetarmat til middag minimum to dager i uken, men jeg feiler miserabelt uke etter uke. Veldig ofte synes jeg at vegetarmiddager føles som en middag av tilbehør uten en hovedattraksjon. Men på et eller annet vis har det indiske kjøkken knukket koden for vegetarmat. Grønnsakene blir den naturlige stjernen, og kjøttet savnes ikke i det hele tatt. Og denne kikertgryten er et supert eksempel på det.

Til fire personer trenger du:
4 dl tørkede kikerter
12 dl vann
2 ss ghee eller nøytral olje
1 ts hel spisskummen
ca 3 cm kanelstang
1 grønn kardemommekapsel
1 løk
1/2 ss revet ingefær
2 fedd revet eller finhakket hvitløk
200 g tomatpassata eller tomatpolpa
1/2 – 1 ts malt eller knust tørket chili
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts malt koriander
1 1/2 ts garam masala
en håndfull koriander
salt

Bløtlegg kikertene kvelden i forveien i vannet.

Ha kikertene og bløtleggingsvannet i en kjele, kok opp og la koke under lokk i ca 50 minutter.

Varm ghee eller olje i en dyp stekepanne på middels høy varme. Bryt opp kardemommekapselen slik at du ser frøene inni. Ha i spisskummen, kanelstang og kardemommekapselen i stekepannen og stek i et par minutter til det lukter godt og krydret. Kjør løken i en food processor til en mos. Ha i pannen sammen med krydrene. Stek i ca ti minutter til løken begynner å bli gyllen. Ha i ingefær og hvitløk og stek i et par minutter til. Tilsett tomat, chili, gurkemeie, malt koriander, de kokte kikertene, 3 dl av kokevannet og en god klype salt. Rør godt og la alt småputre i 5-10 minutter. Rør i garam masala og hakket koriander, og smak til med mer salt om nødvendig.

Serveres gjerne med nan, basmatiris og en god chutney.

indisk kikertgryte 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s