Kylling cacciatore

kylling cacciatore siden

Cacciatore en er slags italiensk jegergryte, som oftest laget med løk, tomater, urter, vin og grønnsaker. Min mamma lager en nydelig cacciatore, og dette er min vri på hennes versjon. I de fleste varianter av cacciatore braiseres kyllingen slik at den er fullstendig dekket av sausen, men jeg elsker sprøtt kyllingskinn, så jeg passer på at toppen av kyllinglårene får direkte tørr varme slik at retten får en deilig krønsj!

Til fire personer trenger du:
4 – 6 kyllinglår, avhengig av størrelsen
2 røde paprika
1 stor løk
2 selleristenger
3 fedd hvitløk
1 1/2 dl tørr hvitvin
2 tomatbokser
2 laurbærblad
ca. 6 timianstilker
salt og pepper
olje til steking

til servering:
tagliatelle, pappardelle eller annen «stor» pasta
parmesan (kan sløyfes)

Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
Del kyllingen i overlår og kyllingklubber (evt. kjøp ferdigdelt). Krydre godt med salt og pepper på begge sider. Varm litt olje i en ovnsfast bredbunnet gryte eller stekepanne på middels høy varme. Stek kyllinglårene på begge sider til de er gylne. Ta ut av pannen mens du lager sausen.

Skru ned varmen på gryten/stekepannen til middels varme. Skjær paprika, løk og selleristenger i tynne skiver, og ha i pannen. Stek i ca. ti minutter til de er møre. Finhakk eller riv hvitløken og ha i gryten. Stek ca. ett minutt til. Tilsett vin, tomatbokser, laurbærblad og timian, rør godt sammen og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Legg kyllingen oppå sausen slik at mest mulig av kjøttet er dekket av saus, men minst mulig av skinnet. Sett inn i ovnen og stek i 30 minutter. Servér med nykokt pasta og gjerne et dryss av parmesan.

kylling cacciatore

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s