Italiensk pølse, artisjokk og spinat-mac’n’cheese

italiensk pølse, artisjokk og spinat mac'n'cheese ovenfra

Mac’n’cheese, eller makaronigrateng om du vil, kan varieres i det uendelige. Fra den helt enkle med bare pasta og ostesaus, til (relativt) elegante affærer. Denne er sånn midt i mellom, masse digg ost og pasta, og godt med pikante smaker i form av italiensk pølse, artisjokk og spinat. Noe for enhver altså.

Dette er en solid mengde mat – den utgjorde to middager for oss, men det betyr jo bare én mindre middag å lage denne uken. Score!

Til en stor form mac’n’cheese trenger du:
ca. 500 g rå italiensk pølse (jeg brukte Siciliana picante fra Jacobs, men salsiccia funker også supert)
250 g frossen spinat (tint – hvis du husker å ta den ut av fryseren tidsnok)
1 boks artisjokker (400 g)
350 g pasta (jeg brukte cavatappi som er en slags hul spiral, men bruk gjerne makaroni eller penne)
50 g smør
50 g hvetemel
4 dl melk
30 g revet parmesan
2 mozzarellaballer á 125 g
salt
olje til steking

Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.

Kok pasta i godt saltet vann etter anvisning på pakken, men trekk fra 1 minutt koketiden.

Varm en panne på middels høy varme med litt olje. Ta pølsene ut av skinnet og ha i pannen. Del opp pølsen mens den ligger i panne. Cluet her er å få en blanding av små og litt større biter. De små bitene gir god smak i hele retten og de større bitene blir som minikjøttbolleskatter innimellom. Brun pølsene godt.

Hell vannet av artisjokkene og grovhakk dem.
Dersom du er flink til å planlegge, har du kanskje tint spinaten i forveien. Jeg glemte det, men slang bare de frosne spinatkulene oppi sammen med pølsene når de var ferdigbrunet, og da tinte den ganske raskt. Bland pølser, artisjokk og spinat godt sammen og ha i en stor form sammen med den ferdigkokte pastaen.

Smelt smør i en kjele og tilsett melet. Bland godt sammen og la blandingen steke i et par minutter på middels varme. Hell i melken, visp godt og la koke opp under stadig omrøring. Etter at sausen har kokt et par minutter, tilsett parmesanen og rør godt. Smak til med salt om nødvendig.

Kutt eller riv opp mozzarellaen i små biter. Ha halvparten i formen sammen med pølseblandingen og hell over den hvite sausen. Bland alt godt sammen og jevn ut. Fordel resten av mozzarellaen over toppen. Sett i ovnen og stek gyllen i 20-25 minutter. Yum!

italiensk pølse, artisjokk og mac'n'cheese nærbilde

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s