Hawaiiburger

hawaiiburger 2

Når det kommer til burgere er min holdning «more is more», og denne burgeren er kroneksempelet på det. Dette er en skikkelig Big Kahuna av en burger med alt mulig av godsaker på; coleslaw, ost, ananas, bacon og en supergod burgersaus. Ikke slankekost altså, men nå er det heller ikke meningen at man skal spise dette hver dag.

Til fire burgere trenger du:
400 g medisterdeig eller svinekjøttdeig
1 ss soyasaus
pepper
olje til steking

1/4 lite kålhode
1 grønt eple

4 ss god majones
4 ss gresk yoghurt naturell
1 1/2 ts wasabi
2 ts revet ingefær
2 ss soyasaus

1/2 ananas
4 skiver cheddar/Monterey Jack eller annen god burgerost
1 pk. bacon
4 burgerbrød

Lag sausen og coleslawen først. Bland majones, yoghurt, wasabi, ingefær og soyasaus i en liten bolle. Finsnitt kålen og riv eplet grovt. Bland kål og eple med halvparten av sausen.

Stek baconet til det er sprøtt.

Skjær av skallet på ananasen. Bruk en liten kniv til å forsiktig skjære ut kjernen i midten av ananasen. Del deretter i fire like tykke skiver. Stek ananasen i stekefettet fra baconet.

Bland medisterdeigen/svinekjøttdeigen med soyasaus og en god klype pepper. Del burgerdeigen i fire like deler. Rull hver del til en ball som du presser flat slik at du får en ganske tynn burger. Stek burgeren i ca fem – syv minutter på den ene siden i littegrann olje. Flipp burgeren, legg på en skive ost og stek i ca fem – syv minutter til på den andre siden.

Ha coleslaw på burgerbrødbunnen, legg hamburger, ananas og bacon oppå, ha ca en 1 ss saus på og avslutt med burgerbrødtoppen. Supergodt!

hawaiiburger nærbilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s