Kyllingsuppe med nudler

posjert kylling og nuddelsuppe 2

En rekke kulturer vet at når man er syk er det bare én rett som gjelder: kyllingsuppe. Om det hjelper fordi det faktisk er noe helbredende ved suppen eller om det bare er fordi det er så utrolig godt er egentlig hipp som happ, for hjelper gjør det! Denne suppen har i tillegg et hint av chili, ingefær og hvitløk som varmer i brystet og beroliger magen. Perfekt når du føler deg skrall, eller hvis du bare har lyst på en skikkelig digg suppe.

Jeg lagde denne suppen med kokosvann, men det er ingenting i veien for å bruke vann fra springen hvis du heller vil det. Godt blir det læll.

Til to voksne og to barn trenger du:
2 middels store kyllingbryst (med eller uten skinn)
1 rød chili i skiver
5 cm ingefær i skiver
2 skrelte hvitløksfedd
1 hel stilk sitrongress (brekk den litt på et par steder) eller 1/2 ss hakket sitrongress
skallet av 1/2 lime
2 ss fiskesaus
ca. 1/2 ss flaksalt
korianderstilker fra en håndfull koriander
ca. 1 liter kokosvann eller vann

2 1/2 dl kokosmelk
saften av 1 lime
1 ss grønn curry paste

100 g fersk minimais
100 g sukkererter
2 store vårløk
kokte risnudler av ønsket type

Ha kyllingbrystene i en gryte som er akkurat stor nok til at kyllingbrystene ikke ligger oppå hverandre. Hell over vann/kokosvann, og tilsett chili, ingefær, hvitløk, sitrongress, limeskall, fiskesaus, flaksalt og korianderstilker. Sett på lokk og kok opp. Så fort vannet koker, setter du ned varmen til rett under kokepunktet. La trekke i ca. 20-22 minutter. Snu kyllingbrystene halvveis i trekketiden. Ta kyllingen ut av posjeringsvæsken og legg på en tallerken e.l og la kjøle seg litt ned før du deler den opp. Dersom det er skinn på kyllingbrystet, fjern dette. Del kyllingbrystet i tre på tvers, og riv hver bit i strimler.

Sil av posjeringsvæsken og ha tilbake i gryten. Tilsett kokosmelk, limesaft og curry paste, rør godt og kok opp. Smak til med salt. Del minimaisen i mindre biter og ha i suppen. La småkoke i ca. 7 minutter. Kutt sukkererter i biter og vårløk i tynne strimler og ha i gryten. Småkok et par minutter, og tilsett til slutt kokte risnudler og kylling. La kylling og nudler bli gjennomvarme i suppen, og servér straks. Supersunt og veldig, veldig godt!

posjert kylling og nuddelsuppe

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s