Marokkanske kjøttboller med honningglaserte gulrøtter og harissayoghurt

marokkanske kjøttboller med glaserte gulrøtter og harissayoghurt

Kjøttboller er alltid en slager uansett hvilken vri det er på dem. Disse er av den marokkanske typen servert med nydelige glaserte gulrøtter og småspicy harissayoghurt. Egentlig var planen å servere det med couscous, men jeg glemte å kjøpe det og da ble det med pitabrød i stedet for. Det smakte aldeles fortreffelig, så ingen skade skjedd! 

Til to voksne og to barn trenger du:
400 g kjøttdeig av lam eller storfe
en liten håndfull koriander
en liten håndfull bladpersille
2 fedd hvitløk
1/2 løk
1 ts malt spisskummen
1 ts malt paprika
1 ts malt koriander
2 ss brødsmuler bløtlagt i 2 ss vann
1 egg
salt og pepper
olje til steking

til gulrøttene:
6 gulrøtter
2 ts akasiehonning
50 g smør
1 dl vann
salt

til harissayoghurten:
2 dl gresk yoghurt
1 ss harissa
1 fedd finrevet hvitløk
salt

til servering:
couscous eller pitabrød

Ha løk, hvitløk, koriander (den friske) og persille i en food processor og kjør til det er helt finhakket. Bland løkblandingen med kjøttdeig, krydrene, brødsmulene, egget, en god klype salt og pepper. Varm en stekepanne på middels høy varme og ha i litt olje. Stek en liten prøvekjøttbolle for å sjekke om du har riktig saltmengde. Ha eventuelt i litt mer hvis det trengs. Rull kjøttboller på størrelse med golfballer, trykk litt på dem slik at de blir litt flatere og stek på begge sider til de er gjennomstekt, totalt ca. 15 minutter avhengig av størrelse på kjøttbollene og varmen i pannen. Sjekk en kjøttbolle ved å dele den og se om den er stekt hele veien gjennom.

Skrell gulrøttene og skjær i skiver. Smelt smøret i en stekepanne på middels – middels høy varme og ha i gulrotskivene. Tilsett vann, honning og salt. Gulrøttene koker først i væsken, og når alt vannet er kokt ut, glaseres de av honning/smørblandingen som er igjen i pannen (jeg vet – nam!). Når de møre og har en fin glans, er de ferdige.

Bland alle ingrediensene til harissayoghurten.

Servér kjøttbollene med gulrøtter, harissayoghurt og couscous eller pitabrød.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s