Da jeg hørte om fisketaco for første gang for noen år tilbake, syntes jeg det hørtes helt forferdelig ut! Fisk i taco, liksom… Det virket helt absurd. Nå vet jeg imidlertid bedre. Ikke bare er det godt; jeg tør nesten påstå at det er enda bedre enn med kjøtt!
I denne versjonen har jeg fylt tortillasene med en slags fiskepinne. Men ikke la tankene vandre til frossenpinnene! Denne fisken er nydelig flaket på innsiden og crispy og deilig krydret på utsiden. Skikkelige godsaker!
Til to voksne og to barn trenger du:
500 g hvit fiskefilet med alle bein fjernet (jeg brukte lyr)
2 egg
1/2 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts chilipulver
3 dl panko eller brødsmuler
1 ss paprikapulver
2 ss solsikkeolje
til salsaen:
1 mango
1 avokado
en håndfull koriander
saften av 1 lime
1/2 chili
salt
til chipotlesausen:
1/2 dl god majones
1/2 dl rømme
1 ts malt chipotle (evt. vanlig chilipulver hvis du ikke får tak i chipotle)
saften av 1/2 lime
1 fedd finrevet hvitløk
salt
til servering:
issalat
tortillas eller tacoskjell
lime
Sett ovnen på 230 grader over- og undervarme.
Kutt mango og avokado i små biter og finhakk chilien og koriander. Ha i en bolle sammen med limesaften og en klype salt. Bland godt.
Ha majones, rømme, chipotle, limesaft, hvitløk og en klype salt i en bolle og rør sammen.
Del fisken i ca 7 cm lange og 2 cm brede/tykke biter.
Lag en arbeidsstasjon med tre dype tallerkener. I den første tallerkenen blander du hvetemel, salt og chilipulver. I den andre tallerkenen knekker du eggene og pisker godt sammen. I tredje tallerken blander du panko/brødsmuler og paprikapulver.
Legg et bakeark på en bakeplate og hell solsikkeoljen jevnt over det hele.
Ha fiskebitene i den første tallerkenen og snu rundt på dem til de er dekket av melet, dypp deretter i egg og vend dem til slutt i pankoen/brødsmulene til de er dekket. Legg de ferdigpanerte fiskebitene på bakeplaten. Gni litt rundt på dem for å få olje over det hele, og flipp dem deretter over og gjør det samme på den andre siden. Sett inn i ovnen og la steke i ca. fem-seks minutter til fisken flaker seg fint.
Servér den crispy fisken i en tortilla med litt finsnittet salat, mangosalsa, chipotlesaus og en god skvis med lime.