Pizza med salsicciakjøttboller og basilikum

salsiccia og basilikumpizza

Mitt matkjærlighetsforhold til rå pølser fortsetter, denne gangen som topping på pizza. Stekte små salsicciaboller med deilige basilikumblader, myk mozzarella og sprø bunn er pizzaperfeksjon!

Til fire porsjonspizzaer trenger du:
500 g tipo 0- eller tipo 00-mel (omtrent alle kornprodusenter leverer nå pizzamel, så du burde kunne finne det på butikken din)
1/2 ts fint havsalt
325 ml lunkent vann
1/2 pose tørrgjær (jeg bruker pizzagjær)
1 ts sukker
2 ss olivenolje
noen håndfuller semulegryn eller semolina hvis du får tak i det

1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss tomatpuré
1 boks tomatpassata eller tomatpolpa (400 g)
ca 1 ss olje
salt og pepper

1 pk. rå salsiccia (ca. 300 g)
2 baller med mozzarella
en potte basilikum
en liten skvett olje

Ha mel og havsalt i en bakebolle. Bland vann, sukker, olje og tørrgjær og la stå i noen minutter til gjæren begynner å bli aktivert. Ha det våte i det tørre og kjør med kjøkkenmaskin i 5 minutter, evt elt det for hånd i ti minutter. Juster underveis med vann eller mel hvis det er for vått/tørt (den skal ikke være for fast). Ta deigen ut av bollen og samle den til en ball. Smør innsiden av bakebollen med litt olivenolje, ha deigballen tilbake og smør med litt olivenolje på toppen. La deigen heve i en time eller til den er doblet i størrelse.

Hvis du har pizzastein eller pizzastål sett dette på en rist midt i ovnen. Hvis du ikke har, sett inn en vanlig stekeplate opp ned midt i ovnen. Sett ovnen på 250 grader (eller gjerne mer hvis ovnen din kan det). La pizzasteinen/-stålet stå i ovnen i minst en halvtime før du steker pizzaene.

Mens pizzadeigen hever, lager du pizzasausen. Finhakk sjalottløken. Varm olje i en liten kjele på middels varme og ha i løken. Stek løken til den er gjennomsiktig og press deretter hvitløksfeddet i en hvitløkspresse og ha i kjelen. Stek ett minutt til, ha i tomatpuré og stek nok et minutt. Ha i tomatboksen og kok opp. La koke til det meste av væsken har kokt ut og du har en god og tykk saus. Smak til med salt og pepper.

Ha litt olje i en stekepanne på middels høy varme. Lag små kjøttboller av salsicciaen ved å presse små biter av pølsen ut av skinnet og ned i pannen. Stek kjøttbollene i ca. fem minutter til de er gylne og gjennomstekte.

Når deigen er ferdighevet tar du den ut av bollen, slår luften ut av den og knar den littegrann på en benkeplate med litt mel. Del deigen i fire like deler og rull disse til baller. Kjevle hver ball så tynt du kan. Ha ferdigkjevlet bunn over på en pizzaspade eller en papplate eller lignende som er strødd med semulegryn eller semolina. Rist litt rundt på pizzaspaden/papplaten for å sjekke at bunnen ikke sitter fast i underlaget.

Smør et tynt lag med pizzasaus på bunnen. Riv en halv mozzarellaball per pizza i små biter og fordel utover. Legg på noen blader basilikum og en fjerdedel av salsicciakjøttbollene. Lirk forsiktig pizzaen over på pizzasteinen/pizzastålet/bakeplaten i ovnen og stek i 10-12 minutter til den er gyllen. Topp den ferdigstekte pizzaen med litt flere basilikumblader.

salsiccia og basilikumpizza skrå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s