Thai-style gul curry med torsk

thai gul curry med torsk ovenfra

Jeg elsker fisk, og for meg er det aller beste i fiskeverdenen fersk torsk. Her i huset blir det ofte til at torsken spises på klassisk norsk vis; nytrukket med smeltet smør og poteter (nam!), men den gjør seg virkelig i nær sagt alle slags kjøkken, det være seg indisk, kinesisk, meksikansk eller, som her, thailandsk.

Til to voksne og to barn trenger du:
500 g torskefilet uten skinn og bein
1 sjalottløk
1 revet hvitløksfedd
1/2 ss finhakket sitrongress (jeg fant ikke fersk i butikken, så jeg brukte fra tube)
3 ss thai gul curry paste
1 ss fiskesaus
1 ss brunt sukker
1/2 ss revet ingefær
saften av 1 lime
1 boks kokosmelk (2,5 dl)
2 dl vann
100 g sukkererter
125 g fersk minimais
100 g aspargesbønner
solsikkeolje til steking

til servering:
jasminris
en håndfull grovhakket koriander (kan sløyfes)
finsnittet rød chili (kan sløyfes)

Varm litt olje i en stekepanne med høye kanter, evt. en bredbunnet gryte, over middels varme. Finsnitt sjalottløken og ha i stekepannen. La steke til den er mør, ca. fire – fem minutter. Ha i hvitløken og stek ett minutt til. Tilsett sitrongress, curry paste, fiskesaus, sukker, ingefær, limesaft, kokosmelk og vann og kok opp. Del minimaisen i mindre biter og ha i sausen. Småkok i fem minutter. Del fisken i terninger, og sukkererter og aspargesbønner i mindre biter. Ha alt i sausen. Rør alt veldig forsiktig sammen så ikke fisken blir ødelagt. Legg på et tett lokk, eller bruk et ark aluminiumsfolie som du «kniper» langs kanten av stekepannen slik at det blir tett dersom du ikke har et passende lokk. La putre på middels lav varme i ca 4-5 minutter til torsken er akkurat gjennomkokt, men fortsatt flaker seg.

Servér med jasminris og gjerne et dryss av koriander og rød chili på toppen. Det er ekstra godt når det røsker litt i nesa!

thai gul curry med torsk fra siden

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s