Thai grønn curry med kylling og grønnsaker

Denne curryen har alt jeg elsker i thaimat! Den er syrlig, litt sterk og med ordentlig dybde av krydrene i currypasten. Og dersom du får tak i kyllinglårfileter, er den laget på et blunk. Perfekt hverdagsmat!

Til to voksne og to små barn trenger du:
2 store kyllinglår eller 5-6 kyllinglårfileter
3 ss thai grønn curry-paste
1 boks kokosmelk (2,5 dl)
2 dl vann
100 g minimais
1 rød paprika
100 g grønne bønner
100 g miniasparges eller aspargestopper
2 ts fiskesaus
1 lime
solsikkeolje

til servering:
jasminris
koriander (kan sløyfes)
chili (kan sløyfes)

Dersom du bruker hele kyllinglår, fjern skinnet og bein dem ut. Del kyllingen i munnfullbiter. Varm omtrent en spiseskje solsikkeolje i en stekepanne på middels høy varme. Ha i curry-paste og kylling, rør godt slik at curry-pasten dekker alle kyllingbitene. Stek i fire-fem minutter til kyllingbitene har fått litt farge. Ha i kokosmelk og vann. Del minimais, paprika, grønne bønner og asparges i mindre biter. Ha minimais og paprika i stekepannen sammen med kyllingen, og småkok i ca ti minutter. Tilsett deretter grønne bønner, asparges, fiskesaus og saften av limen og kok i fem minutter til. Smak til med salt. Serveres med nykokt jasminris og gjerne et dryss av koriander og finsnittet chili.

Kylling grønn curry skrå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s