Thai larb med svinekjøtt servert med kokosris

thai larb med svin

Jeg er fullt klar over at larb er ikke akkurat et spesielt velklingende eller fristende navn, men det er nå engang hva denne retten heter. Larb er en slags kjøttsalat (OK, nå høres det bare enda verre ut…) som ofte serveres i et salatblad. Jeg serverte det med kokosris, og det fungerte helt suverent. Du må nesten bare glemme navnet og beskrivelsen, og stole på meg når jeg sier at det er kjempegodt!

Til to voksne og to små barn (eller to veldig sultne voksne) trenger du:
400 g svinekjøttdeig
3 ss ris
2 sjalottløk
2 1/2 ss østerssaus
1 ss fiskesaus
1 lime
1/2 ss knust tørket rød chili
1 ss finhakket sitrongress*
3 gulrøtter
3 vårløk
1 ss olje

til kokosrisen:
2,5 dl kokosmelk
3,5 dl vann
3 dl jasminris
en god klype salt

Varm en stekepanne på middels høy varme. Ha i risen og stek under stadig omrøring i ca 15 minutter til den er gyllenbrun. Ha i en liten food processor (sånn som følger med stavmikseren) eller i en morter, og knus den til den er finmalt.

Mens risen steker kan du begynne på kokosrisen. Kok opp kokosmelk, vann og salt i en kjele. Ha i jasminris og rør godt. La småputre i ca 20 minutter til risen er gjennomkokt.

Hell oljen i stekepannen. Ha i kjøttdeigen, hakk opp i små biter og stek til den er gyllenbrun. Finsnitt sjalottløken. Tilsett sjalottløk og 2 ss av den malte risen (hvis det blir litt til overs, kan du spare det til neste gang du lager larb). Stek til sjalottløken er myk, og tilsett så østerssaus, fiskesaus, saften av limen, tørket rød chili og sitongress. Rør alt godt sammen. Skrell gulrøttene og riv dem på et grovt rivjern. Skjær vårløken i skiver. Ha gulrøtter og vårløk i stekepannen sammen med kjøttdeigblandingen og stek i ett minutt til alt er gjennomvarmt. Servér larben med kokosris og gjerne litt koriander på toppen.

thai larb med svin servert med kokosris

*Jeg brukte ferdighakket sitrongress fra tube, da de ikke hadde fersk i butikken.

3 kommentarer om “Thai larb med svinekjøtt servert med kokosris

  1. Jeg synes ikke navnet var ekkelt, egentlig , men klart hahaha 😉 Tvert i mot, synes oppskriften var spennende og tenker at det er spennende smaker. Skal vise den til kokken her hjemme og se om han blir fristet. Vi liker jo asiatisk mat her hjemme hos oss, og nye oppskrifter alltid gøy 🙂
    Takk for tips. fint innlegg 🙂

    Liker

    1. Takk for hyggelig kommentar☺️ Så bra at navnet ikke avskrekker deg! Asiatisk mat er såååå godt, og helt perfekt i januar😉

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s