Jeg prøver til stadighet å finne nye måter å servere fisk på, og denne var slett ikke dum! For en stund siden kjøpte jeg med meg litt harissa hjem på impuls, og i et lyst øyeblikk klinte jeg den utover laksen. Resultatet ble en skikkelig herlig krydret og småspicy fiskemiddag.
Til en familie på fire trenger du:
4 stykker laksefilet
2 ss harissapasta
1 god klype salt (reduser saltmengden hvis det er salt i harissapastaen din)
olje til steking
1 paprika
1 stor pastinakk
1 stor gulrot
1 squash
1 rødløk
olivenolje
salt og pepper
2 dl gresk yoghurt
2 ts harissa
1/2 ss honning
1 ss sitronjuice
1-2 fedd hvitløk
salt og pepper
til servering:
couscous
Sett ovnen på 225 grader. Skjær gulrot, pastinakk, løk og squash i passe tynne skiver og paprikaen i munnfullbiter. Ha grønnsakene i en ovnsfast form, hell over litt olivenolje, krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen. Stek i ovnen i 30 minutter. Hvis du vil spare litt tid, kan du heller steke grønnsakene i en stekepanne. Smaken blir ikke helt det samme, men det er kjempegodt for det.
Smør laksestykkene godt inn med harissapastaen og krydre med salt. Varm litt olje i en stekepanne på middels høy varme. Stek laksestykkene i 3-4 minutter på hver side til den er gyllen og akkurat gjennomstekt.
Servér laksen med couscous, grønnsaker og harissayoghurt.