Denne curryen er et resultat av «man tager hvad man haver»-fremgangsmåten, og jeg påstår på ingen måte at dette er en vaskeekte indisk rett. Men den har definitivt indiske vibber, og er attpåtil en rågod vegetarrett som er lett som en plett å lage.
For å mette fire personer, trenger du:
1 1/2 blomkål
100 g tørkede røde linser
1 løk
1 ss revet ingefær
2 fedd revet hvitløk
1 ts currypulver
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts knust chili
1 ss garam masala
1/2 ts gurkemeie
en god klype salt
1 boks tomatpassata
2 dl matfløte
1 dl vann
ca 2 ss nøytral olje til steking
Til servering:
basmatiris
nanbrød
chutney
Hakk løken så fint du kan, eller kjør den til en «mos» i food processor. Varm et par spiseskjeer olje i en bredbunnet kjele over middels varme og ha i løken. Stek i ca fire – fem minutter til den begynner å bli blank. Ha i ingefær, hvitløk og alle krydrene. Rør godt og stek i et par minutter til.
Mens løken steker, kutter du opp blomkålen i buketter. Når løken og krydrene har stekt litt sammen og det lukter herlig krydder på kjøkkenet, har du i blomkålen og en god klype salt og steker i fem minutter til. Hell over tomatpassata, matfløte og vann. Bland alt godt, legg på et lokk og småkok i fem minutter. Tilsett så linsene, rør godt og kok i ca 15 minutter til linsene er møre. Dersom curryen blir litt vel tørr underveis, tilsetter du en splæsj med vann. Smak til med salt om nødvendig. Serveres med basmatiris, nanbrød og en god chutney. Supergod veggismiddag!