Helstekt svinefilet med wokede grønnsaker og kokosris

svinefilet med wokede grønnsaker og kokosris høyt

Min største frustrasjon i hverdagen er hvor lite barna mine spiser til middag. Jeg blir helt gal av at de ikke vil smake på noe av det jeg lager, og bare sitter og pirker i maten. Men en gang i blant treffer jeg blink også hos barna, sånn som med denne retten. Når jeg først fikk dem til å smake, spiste faktisk begge to opp. Det må jo være et lite mirakel!

Til to voksne og to barn trenger du:
500 g indrefilet av svin
3 ss soyasaus
1 ss finhakket rød chili
3 fedd finhakket hvitløk
1 1/2 ss revet ingefær
1 1/2 ss hoisinsaus
1 ss sesamolje
saften av 1/2 – 1 lime (avhengig av hvor saftig den er)
1 ss solsikkeolje

1 paprika
1/2 squash
1/2 brokkoli
2 gulrøtter
2 vårløk
1 ss solsikkeolje

Til kokosrisen:
2,5 dl kokosmelk
3,5 dl vann
3 dl jasminris
en god klype salt

Start med å lage marinaden/sausen. Bland soyasaus, chili, hvitløk, ingefær, hoisinsaus, sesamolje og saften av limen i en liten bolle.

Renskjær svinefileten for sener og ha i en plastpose med tre spisesskjeer av marinaden. La marinere i minst et kvarter, gjerne et par timer.
Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme. Varm solsikkeolje i en stekepanne på høy varme. Brun svinefileten godt på alle sider og ha over i en ovnsfast form med et steketermometer i. Stek i ovnen i ca. 15-20 minutter til kjernetemperaturen når 68-70 grader. Når du er halvveis i steketiden heller du over omtrent en spiseskje av marinaden/sausen. La fileten hvile i fem minutter når den er ferdigstekt.

Når du har satt svinefileten i ovnen kan du sette på risen. Kok opp kokosmelk, vann og salt i en gryte. Ha så i risen, rør godt og sett på lokk. Sett ned varmen slik at det såvidt koker. La koke i 17-20 minutter til væsken er absorbert og risen er kokt. Ta av varmen, rør i risen med en gaffel og la stå og dampe litt i et par minutter.

Kutt opp paprika, squash, gulrøtter og vårløk i strimler/skiver, og del brokkolien i små buketter. Når det er ca 6-7 minutter igjen før svinefileten og risen er klar for servering, har du en stekepanne eller wok på middels høy varme med solsikkeolje i. Når pannen er god og varm steker du grønnsakene i tre-fire minutter før du tilsetter resten av marinaden/sausen og steker i ett minutt eller to til.

Skjær svinefileten i tynne skiver og servér med grønnsakene og kokosrisen.

svinefilet med wokede grønnsaker og kokosris

En kommentar om “Helstekt svinefilet med wokede grønnsaker og kokosris

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s