Dampet torsk med ingefær- og vårløksaus

dampet torsk med ingefær og vårløksaus 2

Dette er en superenkel, men veldig smakfull liten «saus» (hermetegnene skyldes at det egentlig er en slags varm olje, mer enn en saus) som er rågod til dampet torsk eller annen hvit fisk. Jeg serverte fisken med stekt kongeøsterssopp, rosettkål og kokosris, og det var knall!

Til to voksne og to barn trenger du:
600 g skinn- og benfri torskefilet
ca 7 cm ingefær
2 vårløk
2 ss solsikkeolje
1/2 ss sesamolje
1 1/2 ss soyasaus
salt

forslag til servering:
jasminris eller kokosris
dampede grønnsaker
stekt kongeøsterssopp

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell ingefæren og skjær den i så små staver som du klarer (tenk små fyrstikker). Kutt vårløken i skiver.

Skjær torsken i passende porsjonsstykker og salte på hver side. Legg et bakeark oppå et tilsvarende stort stykke aluminiumsfolie, strø en tredjedel av ingefæren og vårløken på bakearket og legg torskestykkene oppå. Brett over bakearket slik at fisken blir liggende i en lomme og knip sammen kantene på bakearket/aluminiumsfolien slik at det blir helt tett. Sett fiskepakken i ovnen og la dampe i 15-25 minutter (avhengig av tykkelsen) til torsken er hvit hele veien gjennom og flaker seg fint.

Når det nærmer seg slutten av dampetiden på torsken, kan du begynne på sausen. Varm solsikkeolje og sesamolje på middels høy varme i den minste kjelen du har. Når oljen er varm, har du i ingefærstavene. Frityrstek ingefæren til den er gyllen og sprø, ca. tre – fire minutter. Ha deretter i vårløkskivene og la steke omtrent ett minutt til slik at vårløken blir myk. Tilsett soyasaus og rør godt. Hell over sausen over torsken når den er ferdigdampet, og servér med ønsket tilbehør.

dampet torsk med ingefær og vårløksaus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s