Pad thai med kylling og scampi

pad thai nærbilde

Da min søster og jeg var tenåringer, pleide pappa å ta oss med på asiatisk restaurant i nabolaget hans og da spiste jeg alltid det samme: pad thai. Det er veldig lenge siden jeg har spist det nå, og i et lite nostalgisk øyeblikk bestemte jeg meg for å prøve å lage det. Det var slett ikke vanskelig, tok kjempekort tid og smakte supergodt! Og hyggeligst av alt; det minnet meg skikkelig om pappaen min som dessverre ikke er med oss lenger.

Til to voksne og to barn trenger du:
400 g kyllingfilet
2 ss olje
2 fedd hvitløk
12 rå scampi
2 egg
to håndfuller bønnespirer
2 vårløk
en stor håndfull peanøtter
1 pakke flate risnudler (pad thai-nudler)

Til sausen:
1 1/2 ss fiskesaus
1 1/2 ss sukker
2 ss vann
1  1/2 ss tamarindpasta (i mangel av dette kan du bruke 1 ss lime juice og 1 ts sukker. Ikke helt det samme, men nærme nok)
1/2-1 ts knust tørket rød chili
1 1/2 ss soyasaus

Bland alle ingrediensene til sausen. Rør innimellom mens du gjør klart resten slik at sukkeret røres helt ut.

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av vannet etter angitt tid og skyll med kaldt vann.

Gjør klart alle ingrediensene: Strimle kyllingen, rens scampiene (fjern skallet, skjær scampien langs ryggen og fjern den svarte strengen), finhakk hvitløken og finsnitt vårløken. Varm opp oljen i en stekepanne over middels høy varme. Stek først kyllingen raskt slik at den får litt farge. Tilsett hvitløken, la steke i et halvt minutt og ha så i scampien. La steke i ett minutt eller to til den har blitt rosa. Skyv alt litt til siden av pannen og knekk i de to eggene på den tomme siden. Rør rundt i eggene slik at plommen og hviten blandes, og hakk opp med stekespaden når det er ferdigstekt. Ha i nudlene og sausen og bland alt godt sammen. Stek til nudlene er gjennomvarme, ha i vårløk og bønnespirer og rør alt godt sammen. Serveres med peanøtter over toppen og gjerne med litt koriander og en limebåt.

pad thai ovenfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s