Kylling satay med thai-style agurksalat

kylling satay med thai agurksalat nærbilde

Dette er en skikkelig street food klassiker, men med litt attåt for å gjøre det til en fullverdig middag. Agurksalaten som serveres ved siden av minner litt om den gode, gamle norske, men med litt mer futt og fest i seg. Og det er så godt med noe friskt til kyllingen og peanøttsausen.

600 g kyllingfilet eller kyllinglårfilet

Marinade:
1 dl kokosmelk
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss revet ingefær
1 ss fiskesaus
1 ss red curry paste
2 ss brunt sukker
2 ss soyasaus
1/2 ts gurkemeie
1 ss finhakket koriander

Saus:
1 1/2 dl kokosmelk
6 ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
1 ss hoisinsaus
2 fedd finhakket hvitløk
saften av 1/2 lime
1 ss revet ingefær
1 dl vann

Agurksalat:
1 agurk
saften av 1 1/2 lime
1/2 ss solsikkeolje
1/2 ss fiskesaus
1 ss sukker
1/2 revet hvitløksfedd
1 ts finhakket chili
salt
en liten håndfull grovhakket koriander
en neve peanøtter

jasminris til servering
ca. 8 bambuspinner til kyllingspydene

Del kyllingen opp i små biter/strimler. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og ha kyllingen oppi. La marinere i minst en halvtime, gjerne et par timer. Legg bambuspinnene i vann i en halvtime – time slik at de ikke begynner å brenne når du griller kyllingen.

Del agurken på langs og fjern frøene i midten. Kutt deretter på tvers slik at du får små halvmåner og ha i en bolle. Bland limesaft, olje, fiskesaus, sukker, hvitløk, chili og en klype salt og hell over agurken. Tilsett koriander og peanøtter, og bland godt.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Ha alle ingrediensene til sausen i en liten gryte og rør godt. Kok opp under omrøring, og skru deretter ned varmen slik at sausen bare såvidt putrer. La småkoke slik i noen minutter til den tykner litt.

Sett ovnen på 250 grader med grillelementet på. Træ kyllingbitene på bambuspinnene. Ha aluminiumsfolie på et stekebrett, og legg kyllingspydene på brettet. Sett på nest øverste hakk i ovnen og stek i fire minutter. Flipp deretter kyllingspydene og stek i fire minutter på den andre siden også.

Server spydene med ris, agurksalat, peanøttsausen og et dryss av koriander.

kylling satay med thai agurksalat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s