Sjokolade- og hasselnøttkjeks

sjokolade og hasselnøttkjeks mange

Kjeks er supert å bake sammen med barn. Det gjør ingenting om alt blir litt på halv tolv, for det påvirker ikke resultatet nevneverdig. Disse ble freestylet sammen med minstemann på 3 år, og ble kjempegode. De er sprø i kantene, seige i midten og fulle av sjokolade!

Til 24 kjeks trenger du:
150 g romtemperert smør
80 g brunt sukker
80 g vanlig sukker
1 stort egg
225 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1/2 ts natron
en klype salt
200 g sjokoladepletter (melkesjokolade eller mørk sjokolade)
50 g grovhakkete hasselnøtter (kan sløyfes hvis du ikke liker eller tåler nøtter)

Sett ovnen på 170 grader varmluft eller 190 grader over- og undervarme.

Rør smør og sukker hvitt (pga det brune sukkeret blir det ikke akkurat hvitt, men det burde røres såpass lenge at blandingen får en kremaktig konsistens). Ha i egget og rør godt. Sikt i hvetemel, vaniljesukker, natron og salt og rør godt. Bland i sjokoladeplettene og nøtter slik at de er jevnt fordelt i hele deigen.

Ha bakeark på to bakebrett og bruk to teskjeer til å fordele deigen i 24 ca. like store klumper. Sett inn i ovnen og stek i 20-22 minutter til kjeksene er gylne. Nytes med en kopp kaffe eller et glass melk.

sjokolade og hasselnøttkjeks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s