Asiatisk crispy sticky kylling

asiatisk crispy kylling nærbilde

Denne kyllingretten må du bare lage! Kyllingen er sprø og klissete i en nydelig sursøt saus. Den er rett og slett så god at den helst ikke bør spises i «fine lag» for det blir mye mmmmm-ing og oooooh-ing…

Ingredienslisten ser kanskje litt overveldende ut, men alt er tilgjengelig i vanlige matbutikker, med unntak av pak choy og mirin som kan være litt vanskeligere å få tak. Pak choy kan du droppe og heller bruke litt mer brokkoli eller sukkererter. I mangel av mirin kan du lage en erstatning ved å blande tørr hvitvin eller riseddik med litt sukker (1 ss hvitvin/riseddik blandes med 1/2 ts sukker). Hvis du liker asiatisk mat anbefaler jeg å raske med deg en flaske mirin neste gang du kommer over det. Det gir en egen smak, og dukker hyppig opp i asiatiske oppskrifter.

Til fire voksne trenger du:
500-600 g kyllinglårfilet eller kyllingfilet uten skinn
1 brokkoli
1 pak choy (kan sløyfes hvis du ikke får tak i det)
to håndfuller sukkererter

jasminris
sesamfrø (kan sløyfes)
hakkede usaltede peanøtter (kan sløyfes)

Marinade:
1 ts finhakket hvitløk*
1/2 ts revet ingefær*
1 ss mirin
en god klype salt
pepper

1 dl maizena eller potetmel
solsikkeolje (nok til at det dekker ca 1 cm av en stekepanne)

Saus:
1 ss soyasaus
3 ss mirin
2 ss riseddik
1 ss finhakket chili*
3 ss akasiehonning
2 ts sesamolje
1 1/2 ss brunt sukker
1 ts finhakket hvitløk*
1 ts revet ingefær*
pepper

Fjern skinnet på kyllingen og renskjær for eventuelle sener og fett. Del opp i munnfullbiter. Lag marinade ved å blande hvitløk, ingefær, mirin, salt og pepper. Marinér kyllingen i 15-30 minutter.

Ha kyllingen i maizena/potetmel og bland godt med hendene. Varm opp oljen over middels høy varme i en stekepanne med høye kanter, evt. i en gryte hvis du ikke har en egnet stekepanne. Stek kyllingen i omganger slik at ikke kyllingbitene ligger inntil hverandre. Når kyllingbitene er gylne og gjennomstekte har du dem over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at oljen får rent av seg.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Del opp brokkoli og pak choy i munnfullbiter. Kutt av endene på sukkerertene og dra av «trådene» som går langs skjøtene. Kok eller damp brokkoli, pak choy og sukkererter i godt saltet vann i 4-5 minutter.

Ha alle ingrediensene til sausen i en panne, kok opp og la småkoke i ca 4 minutter til den er godt tyknet. Ha kyllingbitene i sausen like før servering og bland godt slik at alle bitene er helt dekket av saus.

Server kyllingen med ris, grønnsaker, hakkede peanøtter og et dryss av sesamfrø.

asiatisk crispy kylling

En kommentar om “Asiatisk crispy sticky kylling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s