Nuddelsuppe med hoisin-glaserte kjøttboller

nuddelsuppe med hoisinglaserte kjøttboller

Jeg har drømt om ramen-suppe i dagesvis, men i mangel av ramen-nudler i butikken, ble jeg nødt til å bruke vanlige nudler i stedet. Finner du ramen, går du for det. Hvis ikke funker det helt fint med vanlige eggnudler i stedet.

Cluet med denne suppen er å bruke den beste kyllingkraften du får tak i. Det er viktig at kraften ikke er altfor salt. Smak på den kraften du har før du begynner å lage maten. Hvis du synes den er veldig salt, er det bedre å droppe soyasausen i kraften eller tilsette litt vann slik at saltsmaken ikke blir for intens. Det beste er å bruke hjemmelaget brunet kyllingkraft hvor du selv styrer saltmengden. Og viktigst av alt: ikke bruk buljongterninger!

Til kraften:
3 ts revet ingefær
2 fedd hvitløk
1 ss solsikkeolje
1 ts sesamolje
2 ss mirin
2 ss soyasaus
1 liter god kyllingkraft

Til kjøttbollene:
400 g svinekjøttdeig
2 ts revet ingefær
2 fedd hvitløk
1 ss soyasaus
1 ss solsikkeolje
1 ss hoisinsaus

4 egg
250 g nudler
en stor håndfull sukkererter
en stor håndfull bønnespirer
1 vårløk

Start med å lage kraften til suppen. Varm solsikkeolje og sesamolje i en gryte på middels varme. Finhakk eller riv hvitløken og ha i gryten sammen med revet ingefær. La steke under stadig omrøring i rundt ett minutt. Pass på at ikke hvitløken brenner seg. Ha i mirin og soyasaus og la koke i et halvt minutt. Tilsett kyllingkraften. Kok opp, sett ned varmen og la småputre under lokk i et kvarter. Kutt opp sukkererter i mindre biter og ha i kraften i det siste minuttet sammen med bønnespirene.

Kok opp en kjele med vann. Stikk hull i den butte enden av eggene og legg forsiktig oppi kjelen. La koke i 7 minutter for et bløtt egg, eller 8 minutter hvis du ønsker det litt mer kokt. Ha over i iskaldt vann og la kjøle seg ned i noen minutter. Skrell eggene og del i to.

Mens kraften og eggene koker, lager du kjøttbollene. Riv hvitløken på et fint rivjern og bland med svinekjøttdeig, revet ingefær og soyasaus. Bland godt sammen og form små kjøttboller. Varm solsikkeoljen i en stekepanne over middels høy varme og ha i kjøttbollene. Stek til de er gylne og gjennomstekte. Hell over hoisinsausen og rør rundt til alle kjøttbollene er godt dekket av sausen. Stek et par minutter til.

Kok nudler etter anvisning på pakken. Finsnitt vårløken.

«Bygg» suppen ved å ha nudlene nederst i suppeskålen, hell deretter over en god øse med kraften, legg egg og kjøttboller på toppen og strø over finsnittet vårløk. Nydelig varmende suppe på en kald dag!

nuddelsuppe med hoisinglaserte kjøttboller nærbilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s