Pannekaker

pannekaker

Mandager er det suppe og pannekaker til middag hos oss. Suppen varierer fra uke til uke, men pannekakene er de samme. Pannekakene er verken grove eller næringsrike, men jeg rettferdiggjør denne ukentlige utskeielsen med at barna får i seg en porsjon supersunn suppe først. Hvis du vil gjøre pannekakene litt sunnere kan du bytte ut halvparten av melet med sammalt grovt hvetemel.

Til ca 10-12 pannekaker trenger du:
5 dl melk
3 dl mel
50 g smeltet smør
3 egg
Smør til steking

Bland melken inn i melet i en bolle og rør til en klumpfri røre. La svelle en halvtimes tid, gjerne lenger. Smelt smøret og hell i røren. Knekk i eggene og rør godt. Smelt smør i en god og varm panne. Hell i nok røre til at det så vidt dekker bunnen av pannen. Stek gyllen, snu pannekaken og stek den andre siden gyllen også. Legg pannekakene lagvis slik at de holder på varmen.

Serveres med det du foretrekker. Det er knallgodt med sukker og sitron på!

Tips for å spare tid!: Det vil ofte ikke være tid til å la røren svelle i en halvtime i det bittelille matlagingsvinduet mellom jobb og middag. Smell sammen røren kvelden i forveien og la stå i kjøleskapet til dagen etter, så er alt klappet og klart når du begynner med middagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s