Stekt ris – kinamat-style

stekt ris

Stekt ris, eller fried rice om du vil, er et herlig 80-tallsminne for meg. Hvis vi var skikkelig heldige bestilte vi stekt ris fra Pizza- og kinaekspressen, kjøpte masse smågodt og leide en film og en moviebox (for eventuelle millenials: en moviebox var en vhs-spiller som du fikk leie på videosjappa (stedet der man leide videoer)). Forleden dag kom jeg på hvor utrolig godt det er, og slang sammen en hjemmeversjon. Det var akkurat så digg som jeg husket det!

Du trenger:
2-3 ss solsikkeolje
2 egg
1 sjalottløk
ca. 300 g kyllinglårfilet eller kyllingfilet
1/2 pakke bacon (130 grams pakning)
2 gulrøtter
1 pk frosne erter
1 liter ferdigkokt ris, gjerne kald resteris
3 ss soyasaus
1 ss sesamolje

Kok opp en kjele med vann. Hakk opp gulrøttene i biter på størrelse med en ert. Ha opp i det kokende vannet. La koke i to minutter og tilsett så de frosne ertene. La koke i 3 minutter til og hell så av vannet.

Varm opp 2 ss solsikkeolje i en wok på middels høy varme. Pisk sammen eggene i en skål og hell i woken. Den vil blåse seg opp litt når den begynner å steke. Det er meningen. La steke til det meste er stivnet. Vend egget og stek i noen sekunder på andre siden også. Ta ut og legg på litt kjøkkenpapir. Skjær i små strimler når omeletten har kjølt seg litt ned.

Finhakk sjalottløken. Del opp kyllingen i små strimler og skjær opp baconet i små biter. Ha i litt mer olje i woken hvis det ikke er noe særlig igjen. Stek først sjalottløken i et halvt minutts tid og tilsett så kylling og bacon. Stek til kjøttet er gjennomstekt. Ha i de kokte grønnsakene, egg, ris, soyasaus og sesamolje og bland godt. Stek under stadig omrøring til alt er gjennomvarmt og server med en gang. Skikkelig blast from the past som fortsatt smaker fantastisk godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s