Snarvei-pizzasnurrer

pizzasnurrer

Det er få ting i hverdagen som er så irriterende som matpakker som kommer nærmest urørt hjem igjen etter endt dag i barnehage. Men jeg må innrømme at jeg forstår jo at en grovbrød skive med litt sliten gulost og kaviar som ble smurt dagen i forveien antakelig ikke er så veldig fristende. Da kommer disse pizzasnurrene inn og redder dagen!

Det føles nesten litt feil å kalle dette en oppskrift, for dette er en halvfabrikata-oppskrift, med unntak av pizzasausen. Du kan glatt bruke en ferdigpizzasaus i stedet hvis du heller vil det. Jeg synes bare at de ofte er altfor salte.

Til 16 pizzasnurrer:
1 rull fersk (ustekt) ferdigpizzabunn av grov type, jeg brukte Coops pizzabunn med fullkorn og spelt
ca 150 g smårettskinke eller tilsvarende mengde kokt skinke i biter
1 rød paprika
200 g revet ost

1 boks ferdigpizzasaus eller:
1 ss olivenolje
1 ss smør
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss tomatpuré
1 boks tomater
1 ts oregano
salt og pepper

Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.

Hvis du bruker ferdigpizzasaus, kan du hoppe til neste avsnitt. Hvis du lager pizzasausen selv: Varm en liten kjele over middels varme og ha i olje og smør. Finhakk sjalottløken, ha i kjelen og stek blank. Finhakk eller press hvitløksfeddet i gryten og stek 1 minutt til. Ha så i tomatpuré, stek i et par minutter og tilsett så tomatboks og oregano. La koke i ca 10 minutter til det meste av væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.

Rull ut pizzadeigen. Fordel pizzasausen utover bunnen. Det er mulig du ikke trenger all sausen. Du er ute etter et nokså jevnt lag på pizzaen, men ikke sånn at det renner utover når du steker. Fordel skinke, paprika og 150 gram av osten over bunnen. Rull fra langsiden og pass på at fyllet havner inni rullen i stedet for å bli dyttet ut mens du ruller. Del rullen i 16 like skiver og legg forsiktig over på et bakebrett med bakeark. De blir litt løse i formen av å flyttes over, så bare stram dem opp litt når de ligger på bakebrettet. Ha over litt ost på toppen av hver rull og stek deretter i ovnen i ca. 17 minutter.

rulling av pizzasnurrer

Rullene kan helt fint fryses. Bare legg en frossen pizzarull i matboksen, så er den ferdigtint og fersk i smaken dagen etter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s