Ristet blomkålsuppe

ristet blomkålsuppe

Når jeg sier ristet blomkålsuppe, mener jeg at blomkålen er ristet, ikke suppen. Det hadde jo bare blitt søl…

Jeg synes at suppen får litt mer dybde ved å bruke stekt blomkål i stedet for vanlig. Det blir en mørkere blomkålsuppe enn standardversjonen, men den er snasen å se på for det. Jeg bruker også soyasaus i stedet for salt for å tilføye litt umami til suppen. Dette er særlig viktig hvis du holder suppen vegetarisk ved å bruke grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft. Det er mindre umami i grønnsakskraften, så da trenger man hjelp fra andre hold.

Du trenger:
2 blomkålhoder
1 løk
1 fedd hvitløk
6,5 dl grønnsaks- eller kyllingkraft
1,5 dl matfløte
2-3 ts soyasaus
pepper
2 ss smør
olje til steking

Del opp blomkålen i små buketter. Stek disse i smør til de blir fint brunet.

Hakk løken og ha den i en gryte med litt olje på middels varme. Stek til den blir blank. Press eller hakk hvitløksfeddet og ha i gryten sammen med løken. Stek i et par minutter til. Ha den stekte blomkålen i gryten og hell over kraften. La koke i ca 10 minutter til blomkålen er mør. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen til den er helt jevn. Tilsett fløte, soyasaus og pepper og kok opp. Smak til med litt mer soyasaus hvis det trengs.

Serveres med krutonger eller noe annet sprøtt og salt. Jeg hadde noen rester av pølsebrød, så jeg kuttet dem i biter, stekte i litt olje og strødde over salt på slutten. Funket som heia og jeg ble kvitt litt rester!

ristet blomkålsuppe skrå

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s