Ovnsbakte beter, neper og kyllinglår med couscous og svart reddik-saus

ovnstekte kyllinglår, beter og neper med fullkornscouscous ovenfra

Nå er beter, neper og vinterreddiker i sitt ess, og etter et besøk på andelsgården nylig satt jeg med store mengder av det forannevnte. Neper og beter vet jeg jo at er rågodt, men så var det en underlig skrue som var med i kurven; sort reddik. Den ser ut som et drageegg fra Game of Thrones, og smaken er like aggressiv som utseendet. Så jeg undret meg lenge over hva jeg kunne bruke denne hissigproppen til, helt til det slo meg at det nærmeste jeg kunne sammenligne den med var pepperrot. Og da ble det jo klart at sort reddik må være strålende i en kaldrørt saus. Og jommen hadde jeg rett! Du kan erstatte reddiken med pepperrot ettersom sort reddik antakeligvis ikke er lett tilgjengelig i vanlige matbutikker, men du må bruke litt mindre, da pepperroten er enda hissigere enn «drageegget».

sort reddik

Til fire personer trenger du:
6 middels store beter, jeg brukte en blanding av polkabeter, gulbeter og rødbeter
2 store eller 4 mindre neper, jeg brukte maineper
3 ss akasiehonning
4 ss olivenolje
4 kyllinglår
6 kvaster timian
salt og pepper

2 dl rømme
3-4 ss finrevet sort reddik eller 1-2 ss finrevet pepperrot, avhengig av ønsket styrke
2 ss sitronsaft
2 ts Dijonsennep
salt og pepper

fullkorncouscous

Sett ovnen på 220 grader.

Skrell betene og nepene og del opp i biter i «spisestørrelse». Finhakk timianen og ha halvparten over grønnsakene sammen med akasiehonningen, 3 ss olivenolje og salt og pepper. Bland godt og legg på et stekebrett med plass i midten til kyllinglårene.

Del kyllinglårene i to ved leddet slik at du får fire kyllingklubber og fire overlår. Ha resten av olivenoljen, timianen, salt og pepper på kyllinglårene. Legg lårene på stekebrettet sammen med grønnsakene, sett inn i ovnen og stek i 45 minutter.

Bland rømme, sort reddik/pepperrot, sitronsaft, Dijonsennep, salt og pepper i en bolle. Kok fullkornscouscousen etter anvisning på pakken.

Ha godt med couscous på tallerkenen, legg kyllinglårene oppå, drypp over litt saus og ha grønnsakene rundt. Betene og nepene er så vakre å se på at de må få ligge på utstilling!

ovnstekte kyllinglår, beter og neper med fullkornscouscous

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s