Pasta med svartkålpesto og «pølsekjøttboller»

pasta med pølsekjøttboller og svartkålpesto

Denne oppskriften inneholder et av mine beste hverdagsmiddagstips: «pølsekjøttboller». Det er rett og slett rå pølser som i stedet for å serveres i sin opprinnelige pølseform, gjøres om til kjøttboller. Barna våre elsker kjøttboller, men jeg har sjelden tid til å slenge sammen kjøttboller etter jobb, og da kommer de rå pølsene inn som en skinnende ridder. Teknikken er like enkel som den er genial; du bare klemmer ut små kjøttboller rett fra skinnet og ned i pannen. Jeg bruker Jacobs siciliana picante eller salsiccia-pølser. Av en eller annen grunn finner jeg ikke rå pølser fra andre produsenter.

svartkål

Pestoen til denne retten er en svartkålpesto med litt basilikum i, i stedet for en ren basilikumpesto. Det gir en litt dypere, mer høstaktig smak og propper pestoen full av næringsstoffer. Hvis du ikke får tak i svartkål, kan du bruke samme mengde grønnkål eller lage en ren basilikumpesto.

Du trenger:
400-450 g rå pølse, f.eks. siciliana picante eller salsiccia
olje til steking
400 g pasta av ønsket type
100 g svartkål (eller grønnkål)
en liten håndfull basilikum
1 fedd hvitløk
4-5 ss olivenolje
50 g pinjekjerner
50 g parmesan
saften av 1/4 sitron
salt og pepper

Kok opp saltet vann. Fjern stilken på kålen og del kålbladene i mindre biter. Ha kålen og hvitløksfeddet i det kokende vannet og la koke i 3 minutter. Hell av vannet og la kålen dampe slik at den blir litt tørrere. Ha kål, hvitløksfedd, basilikum, olivenolje, pinjekjerner, parmesan og sitronsaft i en blender og kjør til en jevn pesto. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen i godt saltet vann mens du steker kjøttbollene.

Varm opp litt olje i en stekepanne på middels høy varme. Klem ut små kjøttboller fra skinnet på pølsene rett i stekepannen. Stek dem til de er gylne og gjennomstekte.

Hell av vannet på pastaen når den er klar, bland i pestoen med en gang og servér med kjøttbollene.

paste med pølsekjøttboller og svartkålpesto ovenfra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s