Wokede grønnsaker med nudler og stekt laks

wok med laks og grønnsaker

Dette er min manns desiderte favorittrett – wok! Og jeg må jo si meg enig i at det er skikkelig digg mat. Friske grønnsaker som såvidt har fått seg en runde i woken, en smakfull saus og gjerne litt kjøtt eller fisk. Denne gangen ble det med laks og nudler. Nam!

Grønnsakene i oppskriften er de jeg tilfeldigvis hadde i kjøleskapet, men det er ikke nødvendig å følge det slavisk. Det viktigste er at du bruker grønnsaker som er sprø og spenstige.

Du trenger:
1/2-1 rød chili (avhengig av ønsket styrke)
1 ss revet ingefær
2 fedd hvitløk
5 ss soyasaus
1/2 ss sesamolje
2 ss akasiehonning
1/2 lime
ca 400 g laksefilet i stykker
1 pakke eggnudler (rundt 250 g)
1/2 brokkoli
1 gulrot
1 paprika
1 vårløk
1/2 squash
1 boks vannkastanjer
solsikkeolje

Sett ovnen på 180 grader.

Finhakk chillien og riv hvitløk og ingefær på et fint rivjern. Ha alt i en bolle sammen med soyasaus, sesamolje, akasiehonning og saften av den halve limen. Rør godt. Mariner laksen i sausen i 5-10 minutter. Varm litt olje i en panne på middels høy varme, ta laksen ut av sausen og stek i et par minutter på hver side til den har fått fin farge. Ha laksestykkene over i en ildfast form og sett i ovnen i ca. 6-8 minutter.

Kok nudler etter anvisning på pakken.

Del opp brokkolien i mindre buketter og skjær gulrot, paprika, vårløk og squash i strimler. Hell vannet av vannkastanjene. Varm opp litt solsikkeolje på høy varme i en wok eller stekepanne og ha i grønnsakene. Stek i ca 4 minutter mens du rører hele tiden til grønnsakene er gjennomvarme, men ikke myke. Ha i nudlene og sausen og rør alt godt sammen. Server nudlene og grønnsakene med et stykke laks på toppen. Sunt, friskt og såååå godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s