Meksikansk mat og tex-mex behøver ikke alltid å bety store mengder kjøtt toppet med et symbolsk dryss av noe grønt. En gang i blant kan det være ålreit å bytte ut kjøttdeigen med et sunnere og lettere alternativ, og da er dette «pulled» gulrotfyllet et supert alternativ. Du kan bruke det i quesedillas, som tacofyll eller i en burrito. Godt blir det læll.
Til to voksne og to barn trenger du:
600 g gulrøtter
1 ts hvitløkspulver
3 ts malt spisskummen
1 1/2 ts chilipulver (gjerne røkt)
1 1/2 ts malt koriander
1 1/2 dl vann
en klype salt
olivenolje
Riv gulrøttene på den grove siden av et rivjern. Varm litt olje i en stekepanne på middels høy varme og ha i den revede gulroten. Stek i et tre – fire minutter til den begynner å bli litt mykere. Tilsett krydder, salt og vann og bland godt. La steke til vannet har fordampet, ca. 5 minutter. Smak eventuelt til med mer salt.
Servér gulrotfyllet i taco, i stedet for kylling i quesadillas eller i burritos. Sunt og godt!