Asiatisk lakseburger med mangosalsa og srirachasaus

hjemmelaget asiatisk lakseburger mango avokado agurksalat srirachasaus 2

Fiskeburgere er noe jeg mener  være hjemmelaget. Det er et eller annet med de fiskeburgerne du får kjøpt ferdiglaget på butikken, de er liksom så… fiskete. Den hjemmelagde versjonen blir så utrolig mye freshere, og ikke er det vanskelig heller!

Til fire burgere trenger du:
2 stk vårløk
en håndfull koriander
ca. 500 g backloin av laks
3 ss panko
1 1/2 ss majones
1 egg
saften av 1/2 lime
1 ss finrevet ingefær
2 ss soyasaus

1/4 agurk
1 mango
1 avokado
1 vårløk
en håndfull koriander
1 lime
1/2 ss olivenolje
salt
olje til steking

2 1/2 ss majones
2 1/2 ss gresk yoghurt naturell
2-3 ts sriracha

4 hamburgerbrød
4 salatblader

Del vårløkene i mindre biter og ha i en food processor sammen med en håndfull koriander. Kjør til det er helt finhakket. Kutt opp 2/3 av lakseloinen i store biter og ha i food processoren. Tilsett panko, majones, egg, limesaft, finrevet ingefær og soyasaus. Kjør alt til en jevn masse. Kutt opp den siste tredjedelen av lakseloinen i små biter og bland inn i laksefarsen. La burgermiksen stå i kjøleskapet i en halvtime – time for å sette seg litt (du kan hoppe over dette steget, men det gjør burgerne litt vanskeligere å forme).

Kutt opp agurk, mango og avokado i små terninger. Finsnitt vårløken og grovhakk korianderen. Bland alt sammen i en bolle sammen med limesaften, olivenoljen og en klype salt.

Bland majones, gresk yoghurt og sriracha etter smak i en liten bolle.

Varm litt olje i en stekepanne på middels høy varme. Du kan velge hvordan du vil forme burgerne; enten kan du gjøre det på «klassisk» vis ved å forme burgerne i hendene, eller du kan fordele farsen så sirkulært som du får til rett i pannen. Jeg gjorde det siste. Fordel farsen slik at du får fire burgere. Stek burgerne i 3-4 minutter på hver side. Serveres i gode burgerbrød med litt salat, en god skje av mangosalsaen, srirachasausen og gjerne litt fries på siden.

hjemmelaget asiatisk lakseburger mango avokado agurksalat srirachasaus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s